onsdag 13 juli 2011

vintage säng?

Sitter och kikar på blocket efter en ny spjälsäng till Signe. Den vi har nu är bara lånad och ska lämnas tillbaka innom kort då det kommer en ny liten bebis till familjen Holmström. Känns lite smådumt att köpa en spjälsäng till en snart 14 månaders tjej, men hon måste ju ha det. En vanlig säng skulle hon aldrig ligga still i!

Och så har jag ju vissa krav på inköpet med, vill ju att den ska vara vit och fin, och så ska sidan gå att sänka och ta bort. Dels för att Signe ska kunna ha den längre och dels för att det är lika bra att köpa en bra direkt, så slipper vi köpa ny om det blir syskon nån gång i framtiden.

Men nu babblar jag bara.....
Idag snubblade jag iallafall över en rubrik som löd - Vintage spjälsäng....gick in och kikade och förväntade mig en gammal säng, kanske en sån i metall med runda former, eller nån hemmasnickrad variant från många år tillbaka.....men det jag hittade var en Íkea spjälsäng, deras enklaste vitmålade variant, lite sönder tuggad på sidorna av något barn....det är tydligen vintage det...


Så då är jag vintage jag med, för jag är fortfarande kritvit trotts att det är sommar ute, och Signe bet mig i foten idag så där har jag ett märke nu....

Fotoskolan del 3

Idag är det dax för inlämning på fotoskolan del 3 hos my happy days och denna gången handlade det om manuella inställningar. Vilket jag är urkass på...tyvärr! Men nu har jag inspirerats och kamerans instruktionsbok har åkt ner i väskan så att jag ska läsa på lite om just min kamera vid tillfälle. Gjorde ju det när kameran var ny, men det är evigheter (och en graviditet/amning sen) Veckans uppgift var en valfri tolkning av ordet sommar och det första som dök upp i mitt huvud var smultron, bada, gröna hagar och annat typiskt svensk sommar....men istället så besökte vi Borås Djurpark och fotade djuren lite. Och för oss är det också lite typiskt sommar, för det är ju denna årstiden som vi passar på att göra utflykter och så.

Här kan ni läsa om veckans uppgift.


Bländartal F/5.6
Exponeringstid 1/250sek
Iso-hastighet ISO-400
Lätt sidoljus


Bländartal F/6.3
Exponeringstid 1/160sek
Iso-hastighet ISO-100
medljus


Bländartal F/5.6
Exponeringstid 1/125sek
Iso-hastighet ISO-400