söndag 27 januari 2013

Det välsignade tillstådet....

Ok, innan jag börjar gnälla.....Jag är glad att vi ska få en liten till, Jag är överlycklig över det! Jag vet att det är en stor gåva och att allt för många inte får chansen att uppleva den. Jag vet allt det och jag är så tacksam. Men vissa dagar börjar man ju undra!

Illamåendet från H&#"%¤#/t som som tur är har gått över nu, Fogarna som värker så jag knappt kan röra mig, än mindre ta mig ut på en promenad. Att gå i trapporna känns som ett seriöst försökt till självmord på mest plågsamma vis. halsbränna. Händer som domnar bort i tid och otid, har börjat sova med skenorna nu och det är inte skönt. Maken skrattar åt mig när jag vankar omrking med mina skenor, min tens, mitt bälte och min stora kudde som jag behöver för att kunna ligga eller sitta bra. Och detta bara halvvägs in i graviditeten. Nu kör vi...bara 127 dagar kvar....om liten behagar komma på Beräknad dag....annars fler än så. Men ska man göra nått så ska man göra det ordentligt.,

Och mitt i allt detta, så insåg jag att vi fakstisk ska få en bebis till. Jag är inte bara gravid och håller på att gå i bitar. Vi ska ha en bebis.....och det är mindre än halva tiden kvar....och jag som hadde så mycket att fixa och som hadde så lång tid på mig :-o Nu har jag insett att jag måste fixa det där nu, för om fogarna och händerna ger upp helt komemr jag inte göra så mycket mer sen.
Så nu har jag skrivit en lista...en låååååång lista. Vissa saker nödvändiga, vissa saker bara på skoj och vissa saker som jag tänkt på länge och verkligen vill göra. Får se hur mycket som blir gjort och i vilken ordning ;-)

Den långa lilla Listan
Virka klart babyfilten
Sy babynest
Sy spjälsängsskydd
köp/sy sängkläder (Signe använder fortfarande sina spjälsängs sängkläder)
"stol på stolen"
mobil till sängen/skötbordet
garderob till signe (så att bebisens kläder får plats i badrummet)
lekfilt till golvet/babygym
sy en uggleskallra
wrapper till babykyddet
blöjförvaring till skötväskan
virka coccon
virka babymössa
badbalja
barnvagn+adapter
gåstol
vyssanlull tassar
täcke och kudde
skötbädds skydd
babybok
Storasyster present till Signe
köpa förbrukningsmaterial så som blöjor, nappar osv
Första kläderna till bebisen
Planera bilder på både magen/bebisen. Ev. "rekvesita" mm/Fota
Lindningsfilt
Babysitter
fixa spjälsängen
tvätta alla babykläder
packa bb väskan (i god tid denna gången)
förlossningsbrev


ni ser....tur att jag har svårt att sova, för jag kommer ändå inte hinna med det ;-)