söndag 23 oktober 2011

Signe 17 månader


Nu i veckan som gick blev Signe hela 17 månader.
Är det så att man snart slutar man räkna månader och säger "hon är 1 1/2"?

Hon kan så mycket nu och gör så mycket nya saker varje dag så jag hinner knappt med. Hon har sten koll på allt, vet precis vart saker och ting ska vara och hur man göra med alla grejer vi har här hemma. Trotts att hon kanske bara sett oss använda dem nån enstaka gång.

Hon äter allt helt själv nu, vill absolut inte bli matad. Övning pågår för fullt på det där att äta med sked och gaffel, bökiga grejer. Dricka ur glas är också nått nytt, vill inte ha nappflaska eller pipmugg längre, det är för barnsligt.

Favoritleksakerna är alla skor, handväskan och halsbandet. Dockor och gunghästen är roliga med. Älskar böcker och att leka med ordlappar. Annars är det mesta små saker som kan läggas i handväskan eller köksredskapen som är roliga.

Hon somnar själv i sin säng nu, bara vi sitter utanför rummet så hon kan se oss. Sover oftast hela natten i sängen också.

Älskar att gå hos dagmamman, och blir jätte arg på onsdagar när dagmamman inte är hemma hos sig utan hemma hos en annan dagmamma så vi måste åka bil dit, det har hon inte riktigt kopplat ännu och blir tvär ilsk när jag packar in vagnen i bilen på morgonen ;-)

såg i går att två små små hörntänder håller på att kika fram i underkäken.
Gör rörelserna till imse vimse och i ett hus i skogens slut. Sjunger ompa ompa på refrängen i apsången.

Är en liten rättare som går och stänger dörrar och sånt hela tiden.

Nya ord:
kaah kaaah och pekar på grodan på tidningen i badrumet
ock-docka
schoo -sko
acka- jacka
iiaa -dricka
kaka -kaka helt klart och tydligt ;-)
kål -skål
kooha - korv
täthe -täcke
biiia -bil

tror att det var det :-)

liten blir stor

Håller på och städar förrådet och packar om de bebiskläder vi ska ha kvar.
Hittade de första kläderna Signe hade på sig. De var alldeles för stora då och vi fick vika upp ärmarna 3 gånger. Lite skillnad mot de kläder hon har nu, eller vad säger ni?