onsdag 2 november 2011

uppåttjack innan sovadax är typiskt dumt

Signe har en envis hosta som inte vill ge med sig, hon är inte förkyld i övrigt och hostan kommer nästan bara när hon ska sova. Och då sover hon helt enkelt inte alls. Vilket i sin tur resulterat i att mamman inte heller sover (fråga mig inte om pappan -han sover som en stock, hon skulle kunna stå på honom, hoppa, gasta det högsta hon kan samtidigt som hon bankar honom i huvudet med en klosslåda och han skulle ändå vakna nästa morgon och säga "men i natt sov hon hela natten va, vad skönt" - men nog om pappan och hans sovvanor nu)

Iallafall, idag, efter ett otal nätters sömnlöshet för min och skruttans del (och efter att ha försökt förstå varför kartongerna på jobbet har vingar och flaxar omkring framför mig istället för att stå still i hyllan där jag ställde dom) så fick jag nog och ringde till farbror doktorn...eller till tant doktorn för att vara riktigt ärlig ( eller kanske till och med till unga fröken doktorn för att vara ännu ärligare) sak samma, vi fick en tid och jag tog barn och hosta under armen och traskade (tog bilen) ner till vårdcentralen.

Väl framme så tjurades det lite, slängdes lite leksaker och gömdes lite under en brist innan det blev lite lyssna, lite titta och lite klämma och känna. Och sen sa farbror doktorn (unga fröken doktorn var det ju) att det troligtvis var förkylningsastma. Jippie och hipp hipp hurra och hela köret! Tog barnet, hostan och medicinreceptet under armen och traskade snällt till apoteket ock köpte mig min lilla flaska med mirakelmedel.

Väl hemma och middagsäten och efter att ha slängt ut alla leksaker på golvet (då menar jag precis alla leksaker) så var det dax att inta denna mirakelmedicin med apelsinsmak. Unga fröken doktorn hade sagt att det var lämpligt att ta medicinen nån halvtimme innan läggning eftersom det kunde ha en liten uppiggande effekt (unga fröken doktorn och jag har nog olika definitioner på ordet "liten" kan jag säga)

Sagt och gjort så brottade jag ner Signe och efter mycket om och men så fick jag i henne geggan som smakade allt annat än apelsin kan jag lova (Tror att tillverkaren har förväxlat smakerna apelsin och äckel - stackars människa) Sen väntade jag den utlovade halvtimmen och lät henne röja runt i huset. Sen var det dax för sängen....och för sova....


hahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha............

I 2 och en halv timme stod hon och hoppade som en duracell kanin och lät som en bil med allvarliga motorproblem innan hon tillslut gav upp och somnade.

Så, min slutsats av detta är att man inte ska ge uppåttjack till ettåringar på kvällarna (däremot kan det vara mycket lämpligt till mammorna efter några sömnlösa nätter).

Men men, nu somnar hon inte för att hon hostar för mycket iallafall....nu somnar hon inte för att hon är för pigg.....alltid nått....


och nu hör jag hur hon hostar där uppe igen....så mycket för den mirakelmedicinen!

God natt på er allihopa!

Fröken randig

Signe är en mycket bestämd ung dam...det har jag ju sagt förut...
och idag var hon väldigt bestämd på att det skulle vara randigt.
Bodyn valde jag i morse...
Strumpbyxorna köpte jag för 20 spänn på ullared i våras och de älskar hon. Så fort hon får syn på dem så ska hon ha dem på sig. Oavsett vad hon har till dem ;-)
Och mössa....ja, det är ju alltid bra att ha på sig helt enkelt....även om det är inomhus och 20 grader varmt ;-)