tisdag 31 januari 2012

Borttaget

Plockade bort mitt inlägg om barn och godis. Det blev väldigt upprört över det inlägget från olika håll. Det var kanske dumt av mig att skriva det, men jag var så himla arg över att alltid bli ifrågasatt när det gäller hur jag valt att vara eller inte vara mot Signe.

Jag håller dock fast vid min åsikt att föräldrarna har rätt att bestämma vilka "regler" och "förhållningssätt" som gäller när det handlar om deras egna barn, utan att för den delen behöva bli ifrågasatta om och om igen.

Jag tycker också att föräldrar har rätt att välja på vilket sätt de vill "uppfostra" sin barn, utan att behöva försvara sina sätt inför andra, så länge det man gör inte är skadligt för barnet så klart.

Jag har valt att plocka åt mig de "regler" jag tycker är bra och använda dem när jag ska hjälpa signe fram i livet. Jag har valt mina åsikter genom att kolla på vad vänner gjort och inte gjort med sina barn, genom att läsa böcker och forskning om vissa saker, genom att lyssna på mvc och bvc personalen osv. Jag ifrågasätter inte andra föräldrars sätt att "uppfostra" sina barn, vare sig de som har småbarn nu, eller de som har stora barn.

Jag kommer fortsätta att låta bli att ge Signe onödiga sötsaker för tillfället. Hon kommer att få så mycket socker i sig i sitt liv ändå, just nu tycker jag att det är viktigare att hon äter hälsosamt och nyttigt för att lägga grunden för en bra framtid. Det betyder inte att alla som fått godis som små är ohälsosamma, det finns nog alla varianter. Men jag vet många barn som om de får välja mellan en bit broccoli och en chokladbit väljer det sist nämnda. Och jag vill hellre att hon väljer broccolin ;-)