onsdag 30 september 2009

Jag gör fel....har jag fått veta....

Igår så snörvlade jag mig till jobbet, och snörvlade hela dan på jobbet.
Inte alls på humör för tjaft och bråk.
Hjärnan ihop geggad och orkade inte riktigt tänka.

Får (naturligtvis) börja med att checka in billiga bolaget.
Vilken dröm (mardröm)
Först ska man bråka i check in, ETT handbagage betyder ETT handbagage....Inte ETThundrafemtioelva handbagage....*suck*
Sen ut i gaten, göra bort sig lite under utropen (eftersom jag är superförkyld och låter som kalle anka typ...) gate byte 15 miuter innan avgång och datorer som bråkar.
Billiga bolaget har free seating ombord. Det betyder att vi inte bestämmer vem som ska sitta vart i check in, utan det får passagerarna slåss om ombord på planet.
För att göra slagsmålet lite mindre blodigt ombord så har vi olika prioriteringsgrupper på vem som får gå ombord när och på vem som ska stå uppe i gaten och försöka ta sig ombord när det är någon annans tur. Allra först får de som sitter i rullstol gå, eller tja...rulla....eftersom de har hjälp av personal. Men rullarna kommer inte så ofta så dem kan vi egenteligen strunta i här ;-)
Så först får de som betalat för att gå ombord först gå. Naturligt vis. Detta är personer som tycker att det är VÄLDIGT viktigt att få sitta på ett speciellt säte. (ibland är det ochså personer som inte har en aning om att de betalt för att få gå ombord först, utan de har bara tryckt i alla val man kunde göra och glatt betalat sedan.) Iallafall, tillbaka till de som tycker att det är viktigt. De brukar inte vara så himmla många på ett flyg, max 10 stycken, oftast inte ens det. Vanligast är 2-3 stycken. Efter dem får sedan familjer med små barn gå, och så sådana som kanske behöver lite mer tid, typ söta gammlingar med käpp och så. Efter det de 30 första som checkade in, och sen resten. Inte så svårt eller hur?

Men igår, så hadde vi hela 11 sådana där som tycker att det är viktigt att gå först. 11 stycken....tänk er...11 stycken som måste slåss om att få välja mellan hela 150 sittplatser typ....
Det finns 6 platser på första raden. Det finns 6 platser på sista raden. Det finns (oftast) 12 sittplatser på nödutgångsraderna, Det finns ca 50 fönsterplatser, och 50 gångplatser, och helt logist 50 sittplater på mittenstolarna.
Igår så var det så att presis innan planet skulle komma till gaten så fick vi byta gate. Ropa ut det, packa ihop alla pinaler och kuta till den nya gaten. Detta betydde att de 11 som betalt för att gå ombord först kom till den nya gaten i en annan ordning än vad de hadde stått i i den gammla gaten. Jag stressar runt som en liten tok för att få orning på allt med datorerna och utrop. Då börjar en av de där pipa...(vill tillägga att detta var en storväxt, Italiensk karl med mycket midjeomfrång att brotta sig fram med, som hadde betalt för att gå först)
herr pip "meeen jag stod först förut, ska alla dom andra få gå före?"
jag: "vi släpper ombord alla som betalat för det först"
herr pip " meeeen det är oräääättttvist, jag stooood faktist först i andra kön"
jag: "men ställ dig först då"
Herr pip: "men det måste du säga till dem, det är ditt jobb"
Jag: ignorerar herr pip och jobbar lite med annat istället. Som att försöka få iväg planet på tid, en liten detalj som ganska många passagerare tycker är viktig.

Så, sen var det dax att gå ombord. hela 4 personer gick före herr pip! (ve och fasa....då finns det ju bara 146 platser kvar att välja mellan!!!)
Herr pip " detta är skandal, detta skulle ALDRIG ha hänt om du var tysk. Tyska flickor är det ordning på"
Jag: " mmm, passet tack"
Herr pip: " jag tycker ni borde ropa upp alla i orning som man checkade in....för jag checkade faktist in jätte tidigt"
(tänk er det....Nummer 43, nr 43,....nähä, allihopa, då får vi vänta, nummer 43 är inte här....
jaja....planet blir liiiite sent, men nr 43 MÅSTE gå på före nr 44!!!! NR 43, vi väntar på dig i gate A)

Det hela slutade med att de med barnen, de söta pensionärerna och halva gruppen med de 30 första som checkat in utan barn och betalning han före Herr pip...efter som han stod och pep så mycket ;-)

Resten av dagen fortsatte i samma stil ungefär, föreseningar i mänger och allt vad det innebär. Träffade iallafall en gammal kompis och hennes lilla bebbe :-) Trevligt!

men nu ska jag ta och flytta till tyskland, så det blir nån ordning på mig ;-) För såhär kan jag ju inte hålla på ;-)