tisdag 8 mars 2011

mera tävlingar...Skulle skriva ett vanlig inlägg här i bloggen, men fastnade istället med en massa annat...
Hittade lite mera godis att tävla om, fast denna gången med temat barn istället för scrapp!

HÄR kan man vinna lite saker till sin bebbe
HÄR finns också ett matset att vinna
Och ännu ett fint sett finns HÄR

Och HÄR kan man vinna fina nappar

om Gran canaria och en semesterveska som sprang iväg.....

Lovade ju er en liten rese berättelse från Gran Canaria med....inte bara bilderna.
Fast veckorna som gått sen vi kom hem har rusat iväg så det är först nu jag har haft tid att sitta vid datorn (och så fastnade jag ju med att göra en massa andra grejer först så klart ;-)) Det har varit hosta och 70 års kalas, ålandsbesök, lekdate, ikea shopping och me&i partyn.....

men här kommer det iallafall:
Fredagen den 18 februari packade vi oss iväg till Arlanda tillsammans med min faster Sanna, hennes sambo Tommy deras son Noel samt min farmor och farfar. Vid 10 tiden på kvällen så gick planet och Signe var sitt vanliga pigga jag fram tills 12 tiden ungefär. Tack gode gud att vi hade folk framför-och bakom oss som bara tyckte det var roligt med tittut och hårstråsplockepinn. Sen somnade hon...och mina ben. Charterplan är inte byggda för sovande 8 kilos bebis i känt ;-)
Landade mitt i natten på Gran Canaria och åkte charterbussen till hotellet (ganska så skönt faktiskt, har ju alltid tagit oss till hotellen på egen hand, men det var bra att slippa tänka för en gångs skull ;-)) Hotellet var fint, ett såndärnt äkta charterhotell med bamseklubb, aftonbladet, vattengympa och svenskt kaffe i frukostbuffen (och inte nyttjade jag en enda av dessa saker) ....herre jisses.....till och med bankomaten var på svenska....

Första dagen var vi rätt så möra, Signe tyckte ju att hon sovit klart när vi klev av planet och höll oss vakna hela den resterande delen av natten (men inget ont som inte har nått gott med sig, vi var iallafall de enda i sällskapet som lyckades pallra oss ner till frukostbuffen ;-)) Hela dagen gick åt till att försöka hitta en bra plats att ligga vid vid poolen och till att bada. Premiärdopp utomhus för Signe, som först var lite kritisk men sen kom på att det ju faktiskt var rätt så skoj. Måste så här på direkten erkänna att faktiskt dag två, söndagen även den gick åt till att ligga vid poolen ;-) och bada, bada, bada....för nu hade Signe kommit på att det inte bara var rätt så skoj, utan helt fantastiskt roligt!!!

På måndagen tyckte vi att det fick vara nog med poolhäng och aktiviteter på svenska så vi beställde en taxi och for till Puerto Rico (det var väldigt svårt att få tag på en taxi för fler än 3-och det ända som hotellet lyckades uppbringa var nån slags avlång bil från 1700 talet som knappt höll ihop i kurvorna....mycket intressant åktur måste jag säga) Stranden i Puerto Rico var väldigt fin och barnvänlig....och tydligen tuttvänlig med för vart man än tittade så såg man 77 åriga damer med brösten i vädret.....Jag har då aldrig förstått mig på toppless solning, och kan säga att jag gör det fortfarande inte efter en heldags utsikt över det hela ;-) Men Signe trivdes som fisken i vattnet, käkade sand för glatta livet och att stå i vattnen brynet och plaska var en hit! Bada hela sig ville hon dock inte (kanske lite lik mamma ändå då? En mini badkruka när det gäller havsbad?) Blev kvar hela dan och tog en sväng till "shoppingcentret" på kvällen innan middagen. Men det var tyvärr lika dåligt som shoppingen vid hotellet, bara i en större skala. Det vill säga 200 butiker med gräsliga turistgrejer och 200 restauranger med inkastare som pratade all världens språk och med menyer på svenska och med bilder på maten. Hua.....

På tisdagen tog vi oss en promenad till stranden i San Augustin, lite närmare och lite mindre bilåkande. Lite mindre barnvänligt med stora vågor men skoj iallafall, och Signe lät sig inte avskräckas. hon plaskade på som en galning, så det där med mini badkruka kan vi lugnt stryka :-o På onsdagen får Faster med familj iväg till ett vattenland (och stackars farfar var nog bra sugen på att åka med men blev ner röstad....ingen annan i sällskapet tyckte att vatten rutschkanan "tornado" var lämplig för en 80 åring ;-)) Vi hittade en pool på "grann "hotellet, som var mycket barnvänligare och mycket mycket lugnare....så där hängde vi hela dagen. Perfekt med bebispool där Signe kunde krypa omkring själv.

På Torsdagen gick vi till San augustin igen. denna gången hände farfar med en bit (eller rättare sagt, vi försökte hänga med farfar för han gick i 180...jisses vilken krutgubbe) Tyvärr blåste det sandstorm på stranden så vid lunch gav vi upp och gick för att hitta "stan" i San Augustin.....det vissade sig att det inte fans nån stad i huvud taget :-o Ett mini shoppingcenter med en svensk matbutik var vad vi hittade....så vi begav oss "hem" igen och lade oss vid poolen (den braiga varianten) Även fredagen tillbringades där i väntan på flyget hem sent på kvällen.
Och Signe badade, badade och badade lite till....vi höll inte på att få med henne hem :-o

Vid 20 tiden på kvällen så blev vi upphämtade av bussen och körda till flygplatsen. Under hela den resan så körde de ett band med information om hur man checkar in på flygplatsen...herre gud...de måste tro att folk är stendumma....eller så är folk faktiskt stendumma....inte vet jag. Underligt att alla lyckas ta sig ner till resemålet med tanke på att man inte får all denna information redan på Arlanda ;-) Resan hem gick bra, Signe somnade redan innan vi klev ombord och sov till en timme innan landning. Dessvärre hade vi en riktig kärring (vt så det skrek om det) bakom oss....hon skällde och skällde och skällde på sina stackars barn, kallade dem både det ena och det andra som jag inte tänker ta upp här....varför, jo.....ett av barnen ville sitta vid fönstret!!! Veee och fasa, ett barn vid fönstret???? Och jag som trodde att det var obligatoriskt att ge barnen fönster platserna som förälder,.....ja, där ser man, man lär så länge man lever ;-)

en massa blogg godis

HÄR hittar ni underbart blogg godis....kila in och ta en lott ni med :-)Och ännu en godispåse hittar ni HÄR
Och en till påse med gott finns HÄR
Och en sista påse med underbart godis i finns HÄR