tisdag 29 mars 2011

Tapet ångest....

Det börjar bli dax att fixa i ordning Signes rum, trotts stora protester från Marika.
(Marika bor i rummet nu, inte så ofta, men kanske nån gång i månaden)
Iallafall, det är inte så att Signe ska flytta in dit på nätterna ännu, men det vore bra att ha det klart.
Och bra att ha nån stans att ställa alla grejerna, och att ha ett rum som är barnvänligt och där hon kan röja bäst hon vill.

Så, vi är överens jag och E om att det ska fixas....men ungefär där slutar det vi kan komma överens om. Eller nej, nu ljuger jag...vi är överens som att taket ska målas och att vi ska byta golv till en ekparkett. Men sen är det stop.
Vi var på tapetaffären i lördags ock kikade lite. Det finns såååå mycket fint så jag skulle kunna inreda 100 barnrum. Det skulle E också kunna göra, fast bara inte samma rum....

Jag har tänkt mig (alternativ 1) målade väggar i nån ljus färg och så en fondvägg med roligt mönster. Ganska så "skarpt" mönster, med motiv som hänger ihop (det ska följa ett visst mönster, är det bara "grejer" utslängda lite hur som helst blir jag alldeles nervös!) färgglatt men ändå milda färger på nått sätt. Och ett motiv som funkar nu och om fem år eller när unga fröken själv bestämmer att hon vill göra om sitt rum.
(alternativ 2) samma målade vägger men en fondtapet som är mindre utmärkande, lite ljusare och mer diskret mönstrad variant. Och till det nån rolig wallie på andra sidan rummet.
E`s val av tapeter var inte riktigt lika dana kan jag lugnt säga...men nu ska jag inte hänga ut det här i bloggen. Har suttit och kikat lite på tapeter på nätet idag, och här kommer några favoriter.
(bilder lånade från de olika tapetföretagen)

De första bilderna är för alternativ ett och de sista för tvåan.

Är det nått som passar dig Marika? ;-) Jag är säker på att det iallafall blir bättre än dagens rum, som är fullt med flyttkartonger och dammråttor större än Sigge!