tisdag 8 maj 2012

Tiger mamman?

Här om dagen fick jag för första gången känna den där känslan av att bli riktigt riktigt arg och lessen för Signes skull. Den där riktiga beskyddar instinkten...tiger mamman som man hört talas om ni vet. Egentligen för en liten skitsak men ändock. Det var första gången jag stötte på att nått annat barn var taskigt mot Signe.

Visst har hon råkat i "bråk" förut, kivats om bollar/dockor och klossar med jämnåriga kompisar. Men det har varit på en helt annan nivå, de har varit lika gamla och "oförståndiga". Det har varit kompisars barn som man vet vad de har för gränser och man kan säga till, det har varit på tex. öppna förskolan och då har det funnits en förälder till det andra barnet i närheten. Med alla säkerhet har hon varit i bråk hos dagmamman med, men det är jag ju lyckligt förskonad ifrån att veta ;-)

Men nu så råkade hon ut för en helt annan sak. En lite äldre tjej kommer ofta (och då menar jag ofta som i flera gånger per dag, sen Signe var nyfödd) hit och frågar om hon får leka med Signe. Ibland får hon det, ibland inte. I söndags hade hon ringt på flertalet gånger och vi hade sagt nej för att vi var upptagna. Tillslut så sa jag ja, om du går runt till baksidan för vi är ute, så där får ni vara. Hon kommer runt, går fram och rycker en leksak av Signe, slänger bort den och går iväg och säger att hon inte vill leka med Signe följt av diverse dumma saker. Signe står kvar som ett litet frågetecken och fattar inte vad som hände. Här kommer den en kompis som bara går direkt. Efter en stund följer hon efter tjejen som börjar skrika att vi ska ta bort Signe, hon är jobbigt och i vägen och förstör osv osv. Signe kommer ganska så snabbt hem igen och ser lite moloken ut.

En liten skitsak jag vet, och hon kommer med all säkerhet råka ut för hundra gånger värre saker i framtiden...men ändock...det värkte i mamma hjärtat att se hennes besvikelse.

Så idag när flickan kom och ringde på så sa jag helt enkelt att "nej, Signe blev så lessen sist du var här så du får inte leka med henne idag" hårt mot en 4 åring men i tiger hjärtat kändes det rätt....