fredag 13 januari 2012

Koll på läget

Blir rätt så ofta förvånad över vilken stenkoll Signe har på allting nu för tiden! Kanske är alla 19 månaders så, jag vet inte....jag har ju liksom bara en ;-)
Iallafall, det började för några veckor sedan, när hon stod och försökte låta bli att dra ut allt ur diskmaskinen (ni vet, man liksom ser hur det kliar i fingrarna på dem och de kan inte låta bli, fast de vet att de inte får) Iallafall så pekar hon plötsligt på en kaffekopp och säger"pappa", sen pekar hon på en te-kopp och säger "mamma". Och så har det fortsatt, allt ska delas in, hänger jag tvätt så står hon bredvid och rabblar vems kläderna är. "mamma, mamma, ninne, ninne, pappa, ninne, ninne, mamma" ungefär som att ha en 86 cm stor papegoja som följer en vart man än går. Idag var vi och handlade och då gjorde hon mig ännu mer paff. Råkade ställa vagnen lite för nära ett ställ med tandborstar och så klart grabbar hon tag i ett 2-pack, håller stolt upp dem och pekar på den gröna tandborsten. "pappa" säger hon och pekar på den rosa "mamma". japp, det är såna vi brukar köpa och ja, Erik tar alltid den gröna och jag den rosa. Fast inte visste jag att hon hade koll på det!

Lite "nya" kläder

Tänkte visa några av Signisens nya kläder....eller de flesta är gamla, men nya för oss ;-) Har fyndat en hel del på loppis/köp och sälj grupper på Facebook på senaste och även fått en del fina saker :-) väldigt bra! En hel del baskläder/dagis kläder har vi fått/köpt och massor med velorbyxor/ytterkläder och pyjamasar i varierande storlekar. Men dem orkade jag inte fota och det är nog inte så intressant att titta på olika nyanser av velorbyxor ;-) Har lovat mig själv att inte köpa så mycket som är för stort, men kan ju inte låta bli ibland så vissa av sakerna får ligga i lådan i flera år tror jag!

Men här kommer några gobitar (iallafall enligt mig ;-))
Orange sett från name it i st 86
lille skutt tunika från lindex i st 86
body från Lindes i st 86
Allt köpt på Norrortsgruppen på fb
Tröjor köpta på loppis för en 5a styck. Perfekta till dagmamman!
Alla i storlek 92-98, de flesta är Lindex och så några kappahl och en pop med.
Några nyinköpta grejer har hon ju fått också så klart
Klänning med fiskande björnar, st 86 från underbaraJ
Rådjursklänning i st 86 från Lindalo
Tröja (har leggings till med) från Lindex, 100 kr för bägge två på rean just nu
Några underbara retro klänningar från Lindex
Blå klänning från Name It i st 92
Ljusrosa mönstrad klänning från Kappahl i st 98
två underbara me&i klänningar som jag köpt på me&i gruppen på FB
den med grodor på är i st 86 men väldigt stor så den kan hon kanske ha till sommaren.
Den turkosa har vi haft tidigare i st 62 och jag äskade den så jag kunde ju inte låta bli denna. Den är i st 74 och sitter perfekt nu, och eftersom den är kortärmad och rak i modellen kommer hon kunna ha den länge, först som klänning, sen som tunika och så sist som t-shirt. Perfekt!