onsdag 18 januari 2012

Signe 20 månader

Idag blir den här busan 20 månader. Fattar inte vart tiden tar vägen! jag gjode det inte vid 5 månader och jag gör det inte nu, men men...nu ska det inte handla om mammans dåliga "hänga med" hjärna, utan om hur busan är nu, när hon trotts allt är 20 månader!

För det första är hon, sen en vecka tillbaka, inne i nån helt underbart roligt fas *ironisk* hon skriker, och skriker och skriker lite till tills mammans trumhinnor ber att få gå i pension. Hon kan vara hur glad och go som helst, sitta och äta eller leka och så helt plötsligt slänger hon sig bara bakåt och vrål skriker helt hysteriskt. Ofta går det över lika snabbt igen, men ibland, som idag, håller det i sig i en si så där 3-5 timmar....underbart!

Men, när hon inte skriker så har hon en massa andra hyss för sig kan jag lova ;-)
Hon är busigare än busigast just nu, inte så att hon förstör saker och så, men hon gömmer sig vill bli jagad, ska kittlas osv.

Hon kan rörelserna till imse vimse och i ett hus i skogens slut och vill gärna sjunga dem ofta.
Hon visar när hon vill byta blöja och ska slänga den gamla blöjan själv.
Hon ska bestämma kläder själv, klänning, strumpbyxor och huvjackor är det som gäller.
Hon lekar ofta att hon ska mata dockorna, eller nallarna, eller vad det nu kan vara som behövs matas.
Hon lägger pussel med en himla fart, hon gillar att lägga pärlplattor också.
Hon har stenkoll på våra grejer, på vart hon lagt grejer och på veckodagar verkar det som (på onsdagarna när vi ska till dagmamman går hon direkt till bilen och ställer sig, även om jag inte sagt nått, för hon verkar veta att på onsdagar åker vi bil dit, alla andra dagar går vi)
Hon har börjat hoppa. "ouppa" säger hon och lyfter på först det ena, sen det andra benet som en sumobrottare. Ser hur sött ut som helst.
Hon vill alltid kolla av att vi har med oss allt när vi ska iväg nån stans, ett riktigt kontrollfreak ;-)

Språket verkar dröja ett tag än, några nya små ord kommer väll men jag vet inte riktigt vilka jag har skrivit förut så nu får ursäkta om jag upprepar mig ;-)

bii uhh uhh - bil tut tut säger hon
uhnd ohh ohh - hund vov vov
gaka -gurka
pappa obb - pappa jobb
apa - apa
ninne - signe (nu har det tillkommit ett n innan inne också ;-))
ganka kah kah - anka kvack kvack

tror att det är de nya orden, måste nog lyssna liter mer på henne i morgon när hon förhoppningsvis inte skriker lika mycket ;-)

Underbart blogg candy :-)

Kolla in det här....en massa fina grejer!
Gå in på Scrapfabriken du med för att delta i utlottningen :-)