fredag 24 augusti 2012

Semstern del 6

ok...känns som att det här borde vara överstökat sen länge nu, men här kommer sista delen av semestern...sen är det slut, jag lovar....nu blir det ingen mer semester förens nästa år....jag lovar (tyvärr).
Vi for iallafall över till Åland, (thåland som vissa i familjen säger) en tidig, tidig morgon och fick en hyfsat lugn överfart (vilket är mer än man kan säga om tillbaka vägen) Väl framme så beslöt vi oss för att stanna en dag i mariehamn och passa på att nyttja gästhamnens bekvämligheter (sånt är man ju inte så bortskämd med på båten) och umgås lite med faster med familj som skulle in till stan där på lördagskvällen. Vi hade, i vanlig ordning, lyckats pricka in rock off veckan och ålands sjödagar. Så det var fullt i gästhamnen och live konserter några hundra meter från båten. Trevligt.

Sen blev det ju inte riktigt som planerat, båteländet (förlåt svärfar) startade inte på söndagen när vi skulle iväg och vi blev liggandes i hamn några extra dagar. Maken låg under motorhuven och jag försökte roa unga fröken bäst jag kunde. I mitten av veckan fick vi äntligen igång den igen, bla. tack vare min snälla farbror, och begav oss till farmor och farfar på besök, sen blev det kusinhäng i skutviken med god mat och trevligt sällskap och massor med bus med småkusin Lyra till Signes stora förtjusning. PÅ fredagen fyllde fina farmor 80 år och det firades så klart med hela släkten.

Sen hann vi med en ynka liten dag ute vid småholmarna innan det var dax att åka hemmåt igen.
Kan lugnt säga att det stundtals kändes som semestern gud glömde när ingenting funkade, alla planer gick i stöpet, regnet öste ner och allt i båten vara sjöblött. Men så här i efterhand så är jag ändå rätt nöjd. Tänk vad fort man glömmer! Och vi hade ändå många trevliga stunder med :-) Så...bildbomb.....förvånande va?
Signe är lycklig över att se en lekplats för första gången på en vecka


Fina faster Sanna

Kollar in när morbror Daniel kör raggarbiltitta mamma, signe stark! (och mamma får hjärtattack när hon hänger över taket så där=flät premiär

Plockar "allon" i farmors trädgård
Första blommorna plockade till mig, där smälte jag lite kan jag lova :-)


i kvälls solen