lördag 6 augusti 2011

Men det var ju en himmla tur....

kikar lite på båtar på nätet. Vi vill ha en egen nu så man får fixa och trixa som man vill med den.
Är lite inne på en Oxelö 30, E säger att de är bra, jag ser bara hur jag ska inreda den jag ;-)

Iallafall så hittade jag en annons på blocket, med en himmla massa text.
Det hela slutade med orden
"motorn går att starta"

jahapp.....det var ju bra det!

varför?

Hur kommer det sig att man alltid ser hur mycket fint som helst som man vill ha när man är ute på stan och går, men sen när man ska skriva ner det så är allt som bortblåst och man kan inte komma på en endaste grej?

varför?

nytt ord

Idag kom det ett nytt ord....
bampa

gissa vad det betyder ;-) Hörs klart och tydligt tycker de icke partiska föräldrarna ;-)

17 dagar på 15 kvm

det är det som kallas compakt living tror jag.
Allra helst på en båt där man måste flytta på alla grejerna hela tiden, för det finns helt enkelt inte förvaringsplatser för allt man måste ha med sig när man ska vara borta över 2 veckor med en 14 månaders!
-ska vi sova, ok...då flyttar vi på de 14 väskorna från sängen då....
-ska vi äta? Ja, då flyttar vi på de 114 väskorna från bordet då....
-måste du gå på toa....vänta ska vi flytta på alla dynor och sandleksaker
-ska du ha lite mjölk? ok...jag ska bara ta bort verktygslådan och bensindunken först....

och så fortsätter det, hela dagarna i 17 dagar....det äktenskap som överlever det klara vad som helst sen ;-)

Vi begav oss iallafall iväg en solig men blåsig fredag för att köra båten från Gålö till Gräddö (från söder till norr, i typ 10 km i timmen) där svärfar slöt upp på söndagen (en mekaniker är ett måste på Ålands hav om båten är lite av ett hemmabygge) När vi hämtade upp svärfar så fick vi höra en väldigt vacker körsång på berget mitt emot Gräddö gästhamn. Det firades bröllop under den blåa himmlen. Hur fint som helst, om det inte vore för den lilla detaljen att det just då drog förbi ca 50 racerbåtar som var och en lät som ett dussin stridsplan på låg höjd! Trist!

På måndagen sen blev det öppet vatten och en sjösjuk 1 åring....härligt värre....trotts att det knappt gungade alls. Stackars Signe (hon vill inte gunga sen på eftermiddagen kan jag säga ;-)) Väl framme i mariehamn så skickade vi hem mekanikern med vändande vikingline båt och lade oss och väntade på att det skulle sluta blåsa. Passade på att hälsa på kaninerna på lilla holmen och att våldgästa min kusin med familj. Mycket trevligt!

Sen bar det upp till lavö och två dagar med min underbara faster och hennes familj. God mat och bad. Precis så som sommaren ska vara! En tur till "antik" farmor och farfar hanns också med. På fredagen var det dax för ett besök på pappas stuga, och det vara samma där, god mat och massa sol. Tänk vilket bra sätt att tillbringa semester på va ;-) Hade tänkt stanna tills på söndagen hos pappa (perfekt för signe med altan att röja runt på och egen sandstrand med långgrunt vatten) men tyvärr var inte vindarna på vår sida och vi var tvungna att köra iväg mitt i natten :-/

Sen var det "ligga i buskarna" som gällde i några dagar. Bunkrade lite mat, kännde lite på en undervattens sten och låg sen ute i havsbandet och gjorde absolut ingenting i en evighet. Skönt det med, fast när man blev överlycklig över att se två kanoter paddla förbi så börjande vi förstå att vi måste söka mänsklig kontakt igen ;-) Så då for vi till min farbrors stuga och mötte upp ännu en kusin med familj. Mycket trevligt!

På lördagen, ganska så möra efter massa sol och bad, begav vi oss tillbaka till mariehamn och väntade på bar vindar för överfart. Två dagar spenderade vi där, men det gock ingen nöd på oss för det ;-) Passade på att träffa lite släkt, äta god mat och ta lite promenader-det är välbehövligt efter 2 veckors stilla sittande kan jag lova ;-) På måndagen sen kom mekanikern tillbaka till Åland och vi tog en väldigt guppig färd hem. Fast denna gången tyckte tydligen inte Signe att det var så farligt, som tur var, för då slapp jag ligga på golvet och torka upp mindre roliga saker ;-)

Lekdater

Nu är vi hemma igen, Erik har börjat jobba och jag ska söka jobb.
Men lite utflykter och lekdater med Signe hinns också med, tro inte annat. Och än är det sommar ute och vi passar på att njuta av det.
I förrgår var vi till familjen Holmström och kikade på magen som förhoppningsvis blir en bebis vilken dag som helst nu och Signe röjde runt med Tilda och Theo och var nöjd som bara den. I går var vi hem till Katarina, Magnus och Alva och idag har vi varit i Skavlöten och badat med en massa barn och vuxna. Hur trevligt som helst!
och så har vi hunnit med att fira vår 4:e bröllopsdag med, fast den planerade middagen på tu man hand blev en nattfrossa för Signe ;-) Så kan det gå...


Signe och Alva attackerar vinbärsbusken - hur söta som helst!