söndag 20 maj 2012

Signes födelsedag och kalas

Så...som ni säkert inte missat, så fyllde Signe hela 2 år nu i helgen och det firade vi så klart! Själva födelsedagen var lugn, Erik jobbade och jag fixade och donade här hemma. Vi tog oss en sovmorgon och öppnade lite paket. Vid lunch kom Lina och Filip över för lite fika och bus. När pappan kom hem från jobbet blev det mer paket och sen en promenad över till bb kompisen Julia som också firade två års dag. Blev en sen kväll där, tjejerna busade och hade hur roligt som helst och vi föräldrar hade det inte allt för tråkigt vi heller ;-) Åt massa gott och drack jordgubbsbubbel....sämre kan man ha det ;-)

Paketöppning på födelsedags morgonen
"men ohhh men ohhhh" blev reaktionen på det stora paketet

På lördagen var det kalasdax, och vet ni...vi var, för första gången någonsin, nästan helt klara när de första gästerna började trilla in ;-) *stolt* och då kom de ändå nästan en timme för tidigt :-D ;-)  Först kom mormor och då hade Signe först inte riktigt tid, hon höll på och hjälpa Erik att skruva ihop ett bord, men tillslut kunde hon slita sig och öppna paketen (bla. ett pippi spel som blev mycket poppis) Sen kom släkten från Åland med bla. gudmor och storkusinerna. Då blev hon lite tveksam, men efter lite om och men tog hon emot paketen och öppnade dem, och lyckan var total när hon fick ett pippi tält kan jag lova (ser ni något tema här eller ;-)) Sen gick de upp och kikade på övervåningen och Signes rum allihopa. När jag kom upp på övervåningen en liten stund senare sitter Signe i sitt rum med storkusinerna och leker. När hon får syn på mig kutar hon mot mig, leende från öra till öra, kastar sig i famnen på mig och ropar "lolit mamma lolit" (roligt mamma roligt) då kändes det bra i mamma hjärtat vill jag lova. Sen dök gammelmormor Siv upp, hon hälsades på samma glada vi (miiiin momo!!!!) :-D Sen kom det ca 20 pers till och då blev det nog lite mycket för unga fröken ;-)

Så kalasade vi i flera timmar, med korvgrillning, kakor och glass i stora lass. Kan lova att det var en trött liten tvååring som slocknade innan vi hunnit börja läsa sagan på kvällen sen ;-) När alla gästerna gått gick hon förresten omkring och letade efter "mera keet" (mer paket) och blev lite små putt när vi sa att det var slut ;-))

Idag har det varit altanbyggardag, mini kalas med två av gästerna som tagit fel på dag och så premiär doppet ute i trädgården. Och Signe var så lycklig så i morse när hon insåg att alla fina saker hon fått i går fanns kvar! En helt perfekt helg helt enkelt! Och vilket underbart väder....välkommen sommaren!!!

Nu blir det bild bomb :-)
paket paket paket i stora lass

lite hemmasnickrade vimplar

ännu mera paket

med fina gudmor Sanna

japp...snart är det baddräkts säsong....Beach flodhäst 2012 här kommer jag!!!

det går lika bra med glass och tårtljus

fast Signe böt snart glassen mot en till korv...det var tydligen godare ;-)

min underbara fining!!!
Signe ville helst sova i pippitältet