torsdag 7 juni 2012

Från kräkningar tilll flyg och svenska kameler

Dåligt med uppdaterandet här igen...(uppdaterar oftare på instagram (kela81) just nu)
Först så var signe sjuk, hög feber = kräkningar och så det &%"¤#!%&" förkylningsastman som gör nätterna sömnlösa.
I lördags drog vi ner till ett grått och blåsigt Linköping på flyguppvisningar (makens idee...jag lovar) det var nått slags jubileum med hans jobb och en himla massa plan som for hit och dit. Maken försökte förgäves lära signe och mig lite flygplans vett och ettiket...."titta där, en dcg h9fly 57 med 37 000 hästkrafter och extra turbo" lät det och jag bara "ehhh...flygplan?" följt av Signe "åhhh ekeoper" (helikopter) efter en si så där 5 timmar i snålblåsten gav han upp och lät oss äntligen åka in till stan och kika lite och äta middag på en varm restaurang ;-) (och här måste jag mammaskryta lite -Signe var, trotts förkylning och sömnbrist hur duktig som helt på restaurangen och vi fick äta i lugn och ro :-))

I går, på nationaldagen, såg vi till att fira Sverige riktigt ordentligt genom att göra äkta svenska saker,,,,så som att titta på kameler, apor och skölpaddor samt äta nacos...
Vi for helt enkelt till Furuviksparken och kollade in djur och karuseller. Det blev både hästridning (till signes stora förtjusning) och karusell premiär (hon skrek av glädje). Lite grått och trist väder tyärr, men vi slapp iallafall regn så jag är nöjd!

Och Signe är ju bara för rolig...ibland undrar jag om hon tror att vi är helt dumma ;-) Hon fick rida en gång på hästen och var i sjunde himlen. Sen ville hon så klart rida igen, men jag sa nej (jag kan komma på flera andra sätt jag vill spendera en smärre förmögenhet på) hon frågade flera gånger, och jag, min tråkmåns, sa nej. Tillslut tar hon en hjälm, går fram till hästen, tittar uppfodrande på mig, pekar på sin rumpa och säger "mamma, innes umpa" (mamma, signes rumpa) sen pekar hon på sadeln och säger "itta däää" (sitta där) Som om jag skulle behöva noggranna instruktioner för att förstå vad hon ville ;-)

nu blir det bildbomb...wiiiiihiiiiii
Signe och pappan testar lite stridsvagnar

ehhhh...flygplan?

vart är pappa...där är pappa...signes favoritlek

man blir lätt lite trött av att kolla på ekeoptrar hela dagen

det här med sköldpaddor tyckte både Signe och Mira var intressant

nu vill jag åka den...lilla komadoran är inte rädd för att visa vad hon vill....eller för att åka karuseller

en 2 åring och en 3 åring kan ha väldigt mycket att prata om

så klart väljer man hästarna på karusellen


åka karusell