måndag 17 december 2012

Nästa år blir det vanlig shopping

För en och en halv vecka sen beställde jag en massa julklappar på nätet. Tänkte att det skulle vara skönt att slippa ta mitt illmående/trötthet/tvååring/shopping hatande make med ut i julruschen och trängas med alla andra. Att handla från nätet verkade bra. Fick tag på det mesta (utan några småsaker) från fyra olika företag. Allt beställdes på samma dag. Tre av paketen kom efter några dagar (även om jag inte hämtat ut det ena ännu, ska göra det i morgon) Men det fjärde paketet (det största och viktigaste) har ännu inte dykt upp (alla leksaker till signe och de andra barnen i släkten). Detta trotts att företaget lovade en leveranstid på max 5 dagar så är under juletid.

I fredags fick jag äntligen ett mail från dem, att paketet är skickat med schenker. Går in för att spåra paketet men då står det på schenkers hemsida att inget paket inkommit till dem. Ringer företaget idag på morgonen och får veta att de bokat frakten med S, men att de inte packat paketet ännu (blir ganska så irriterad och undrar hur de kan lova fem dagar och inte ens ha packat det på dag 10!) och de skyller på snöstormen (har de lagerlokalerna utomhus?) och att de har mycket att göra (oj...va? Blev det jul i år igen?) Påpekade lite irriterat att jag msåte ha paketet senast onsdag morgon för att en del av sakerna ska skickas vidare till Åland på onsdagen. Jaja, det skickas under dagen lovar de, håll koll på statusen och återkom i kväll om inget hänt.

Och så klart händer ingenting, ringer dem igen och får då veta att paketet skickades med DHL i fredags. (lite svårt att hålla reda på fraktbolagen) så det borde komma i morgon. Känner mig tveksam till om det är sant eller inte och ringer DHL som säger att de inte fått något paket av företaget ännu, men att frakten är bokad. Om de får det i kväll så kommer det till mig på onsdag. jaha....känns som om jag kan räkna med att åka och nödhandla ålands klapparna  på onsdag förmiddag då så de finns här när pappa kommer och hämtar dem på efetrmiddagen. Första och defenitivt sista gången jag handlar av det företaget kan jag säga, Urusel service!!!! Och om de inte kan hålla vad de lovar så kan jag tycka att de kan sluta skrika ut reklam på tv/och på alla sidor man besöker på nätet/mail nu om att alla som beställer innan onsdag får sina klappar innan jul (de har inte klarat det på 10 dar, hur ska de göra på två?) och sluta skicka ut diverse erbjudanden om de nu har så mycket att göra.

Och ja...jag är galet gravid arg!!!!!! Jag shoppade ju på nätet för att slippa stressen....men har nog aldrig varit så julstressad som nu!
För trotts att jag slog av en nagel i jakten på de sista klapparna i Stinsen i lördags så är den smärtan mindre än stressen kan jag säga....

nästa år blir det traditionell shopping om jag så ska förlora alla naglarna på köpet :-D