torsdag 14 februari 2013

Signe 2,5 år

Länge sen jag skrev ett inlägg om Signes utveckling nu. Det händer ju en massa saker hela tiden, fast nu är de inte så uppenbara som de var tidigare. Jag menar, man märker ju direkt när de börjar krypa/gå osv. Nu handlar det mer om små¨färdigheter och mer och mer prat. Skulle inte kunna skriva ner alla ord hon kan nu, för det bubblar hela tiden. Men istället så kommer det en hel del roliga kommentarer och meningar :-)

Några söta ord: (Sopm hon uttalar roligt)
heppup - ketchup
bobollar - köttbullar
atha -pasta
mjaaum - mjau
thoather - snowracer
addan - paddan (ipaden)

Roliga meningar hon sagt eller säger ofta:
ja...de e roligt! (säger hon väldigt ofta när hon ser nån såka pulka/baka/leka/bada osv) nu senast var det när vi tittade på törnrosa och hon frågade "mamma. va dom göra?" "dom pussas" "ja, de e roligt!"

mommor/mamma/sigge/bebisen ha ont i benen (alla har ont i benen nu för tiden verkar det som, så fprt man nämner ordet doktor så är det nån som har ont i benen)

knack knack hemma??? Brukar hon säga och knacka pappa i huvudet....tycker framför allt mamman är väldigt roligt ;-)

tyst pappa, jag prata mamma nu!!! (med arg röst) och när man frågar vad vi ska prata om så kommer det direkt "pappa"

nähh...de ä bläää - hon brukar stoppa saker man inte ska äta i munnen, sen spotta ut dem och säga det med världens flin :-D

"mormor måste ta hand om spindlarna, hon kan inte komma hälsa på....jag måste köpa ny mormor"  - om att min mamma flyttat så långt bort så att hon inte kommer så ofta nu för tiden

"jag är två år, snart fyller jag tre"
Ja, i sommar fyller du år
"då ska jag ha kalas"
Ja, vad ska vi göra då?
"tårta"
vem ska komma då?
"mamma"
pappa då?
"nä, han får stanna hemma"
Ska det komma nån mer?
"embla"
Alrik då?
"nä, han är så himmla gammal (3 år) så han vill inte"

ja, det är en himmla massa mer meningar hela tiden. Man märker att hon börjar försöka skämta och så med, det är så himmla gulligt :-D
En miljard frågor per dag får man svara på också,. ofta "vad dom göra?" och "vem bor där?"
Sen är det mycket "signe hjälpa" och hon gillar att plocka upp när man handlat (och har stenkoll på vart allt ska vara) baka, hänga tvätt och så vidare.

Hon lekar jätte bra själv, ibland vill hon att man sitter med i några minuter, men sen blir man bortkörd. Sen leker hon själv. Hon gillar att spela spel och rita. Hon har väldigt bestämda åsikter om vilka filmer hon ska se osv. Populärast just nu är pippi, trolltyg i tomteskogen och alla filmer om prinsessor. Hon läser mycket också, eller ja, bläddrar i böcker. Vi kan tom. läsa böcker utan bilder nu eller med mycket text utan att hon tappar intresset. Och så är hon en hejjare på att padda. HOn är bättre på teknik än mig (fast det är ju inte så svårt ;-))

Ganska så typiskt 2 åring "terrible two" också, men vredesutbrott utan dess like för att sen vara hur go och glad som helst. Ja, det är vår "lilla" tjej det. Hur tusan kan hon redan vara 32 månader? Snart tre år?