onsdag 30 september 2009

Jag gör fel....har jag fått veta....

Igår så snörvlade jag mig till jobbet, och snörvlade hela dan på jobbet.
Inte alls på humör för tjaft och bråk.
Hjärnan ihop geggad och orkade inte riktigt tänka.

Får (naturligtvis) börja med att checka in billiga bolaget.
Vilken dröm (mardröm)
Först ska man bråka i check in, ETT handbagage betyder ETT handbagage....Inte ETThundrafemtioelva handbagage....*suck*
Sen ut i gaten, göra bort sig lite under utropen (eftersom jag är superförkyld och låter som kalle anka typ...) gate byte 15 miuter innan avgång och datorer som bråkar.
Billiga bolaget har free seating ombord. Det betyder att vi inte bestämmer vem som ska sitta vart i check in, utan det får passagerarna slåss om ombord på planet.
För att göra slagsmålet lite mindre blodigt ombord så har vi olika prioriteringsgrupper på vem som får gå ombord när och på vem som ska stå uppe i gaten och försöka ta sig ombord när det är någon annans tur. Allra först får de som sitter i rullstol gå, eller tja...rulla....eftersom de har hjälp av personal. Men rullarna kommer inte så ofta så dem kan vi egenteligen strunta i här ;-)
Så först får de som betalat för att gå ombord först gå. Naturligt vis. Detta är personer som tycker att det är VÄLDIGT viktigt att få sitta på ett speciellt säte. (ibland är det ochså personer som inte har en aning om att de betalt för att få gå ombord först, utan de har bara tryckt i alla val man kunde göra och glatt betalat sedan.) Iallafall, tillbaka till de som tycker att det är viktigt. De brukar inte vara så himmla många på ett flyg, max 10 stycken, oftast inte ens det. Vanligast är 2-3 stycken. Efter dem får sedan familjer med små barn gå, och så sådana som kanske behöver lite mer tid, typ söta gammlingar med käpp och så. Efter det de 30 första som checkade in, och sen resten. Inte så svårt eller hur?

Men igår, så hadde vi hela 11 sådana där som tycker att det är viktigt att gå först. 11 stycken....tänk er...11 stycken som måste slåss om att få välja mellan hela 150 sittplatser typ....
Det finns 6 platser på första raden. Det finns 6 platser på sista raden. Det finns (oftast) 12 sittplatser på nödutgångsraderna, Det finns ca 50 fönsterplatser, och 50 gångplatser, och helt logist 50 sittplater på mittenstolarna.
Igår så var det så att presis innan planet skulle komma till gaten så fick vi byta gate. Ropa ut det, packa ihop alla pinaler och kuta till den nya gaten. Detta betydde att de 11 som betalt för att gå ombord först kom till den nya gaten i en annan ordning än vad de hadde stått i i den gammla gaten. Jag stressar runt som en liten tok för att få orning på allt med datorerna och utrop. Då börjar en av de där pipa...(vill tillägga att detta var en storväxt, Italiensk karl med mycket midjeomfrång att brotta sig fram med, som hadde betalt för att gå först)
herr pip "meeen jag stod först förut, ska alla dom andra få gå före?"
jag: "vi släpper ombord alla som betalat för det först"
herr pip " meeeen det är oräääättttvist, jag stooood faktist först i andra kön"
jag: "men ställ dig först då"
Herr pip: "men det måste du säga till dem, det är ditt jobb"
Jag: ignorerar herr pip och jobbar lite med annat istället. Som att försöka få iväg planet på tid, en liten detalj som ganska många passagerare tycker är viktig.

Så, sen var det dax att gå ombord. hela 4 personer gick före herr pip! (ve och fasa....då finns det ju bara 146 platser kvar att välja mellan!!!)
Herr pip " detta är skandal, detta skulle ALDRIG ha hänt om du var tysk. Tyska flickor är det ordning på"
Jag: " mmm, passet tack"
Herr pip: " jag tycker ni borde ropa upp alla i orning som man checkade in....för jag checkade faktist in jätte tidigt"
(tänk er det....Nummer 43, nr 43,....nähä, allihopa, då får vi vänta, nummer 43 är inte här....
jaja....planet blir liiiite sent, men nr 43 MÅSTE gå på före nr 44!!!! NR 43, vi väntar på dig i gate A)

Det hela slutade med att de med barnen, de söta pensionärerna och halva gruppen med de 30 första som checkat in utan barn och betalning han före Herr pip...efter som han stod och pep så mycket ;-)

Resten av dagen fortsatte i samma stil ungefär, föreseningar i mänger och allt vad det innebär. Träffade iallafall en gammal kompis och hennes lilla bebbe :-) Trevligt!

men nu ska jag ta och flytta till tyskland, så det blir nån ordning på mig ;-) För såhär kan jag ju inte hålla på ;-)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle ha gett vad som helst för att höra dig göra utrop förkyld! Det hade varit roligt!!!!

// Ulrika

Anonym sa...

Du borde verkligen önska dig ett stavningsprogram i julklapp. Eller kanske ett medlemskap i skrivihop.nu

kela sa...

Ulrika: haha....vist, jag är fortfarande förkyld, så köp en biljett du bara ;-)

Och egenteligen så borde jag inte ens svara på nästa korkade inlägg men....
DU Linda borde verkligen ängna din tid åt något bättre än att sitta och leta stavningsfel på internet ;-)Kanske lite trevligt vett och ettiket i julklapp till dig vore något ;-)

Carola sa...

Hi hi.. Bra svar!! På dem bara : ) Att man bara orkar hålla på. Kramar Carola och lillskruttis!

kela sa...

Carola: japp, inte komma här och vara oförskämd, det funkar inte ;-) Jag undrar med vart vissa får all energi ifrån :-/ Ses vi nästa vecka? På onsdag?
kram kram och pussa lillisen från mig!

Sara sa...

jadu..det finns folk som orkar vara sur och tvär och hävda sin rätt här i samhället nonstop!!! Tur att det finns sådana som du och jag...hihi!!!
Stor stoooooor kram från mig, krya på dig

kela sa...

Sara; ja :-D Tur att vi finns :-D Ska du vara nått med mians på syfestivalen nu? (fast du inte jobbar kvar *gråter lite över det*) Jag vet itne om jag ska gå, men tror att det blir på söndag så fall.

kram kram

Anonym sa...

Hej Michaela! Vi träffas i Täby på Torsdag, har alla barn med mig. Skulle vilja en sväng till IKEA men då får du köra för jag hittar inte dit, eller...? Har alla barn med mig så jag vet en som kommer att protestera!
Kram Cilla

kela sa...

Cilla: japp, vi syns i Täby :-) Vilken tid kommer ni dit? Påminn Marilinn om biljetterna så att vi kan lösa ut dem! Visst kan vi åka till Ikea, fast någon kommer att protestera vilt ;-)
Kram Michaela

Anonym sa...

Vi är ca 10:30-11:00 i Täby. Mari-Linn har en kompis med sig, kanske jag tar Ikea en annan dag, jag hittar bra till Uppsala.Hon e glad för nu ska hon till Helsingfors och se Manson istället.Cilla

Veronika sa...

Lämnar spår efter mig innan jag läser vidare här. :) Vi hörs vidare på familjeliv.

Kram Veronika "Queenofice"

Sara C sa...

Vad du e go...jaaa jag gråter oxå lite över att inte vara kvar där...men jag håller kurser när hon behöver hjälp och jag hänger där när jag har lite tid över.(har inte så mkt tid nu när man har köpt hus) Som du kanske märkte så var jag inte på syfestivalen. Mian har ju folk så hon klarar sig såå bra utan mig.
Men kika in i hennes nya butik nu när hon har öppnat...jättefint.
STOR BAMSE KRAM till dig från mig.