söndag 23 oktober 2011

Signe 17 månader


Nu i veckan som gick blev Signe hela 17 månader.
Är det så att man snart slutar man räkna månader och säger "hon är 1 1/2"?

Hon kan så mycket nu och gör så mycket nya saker varje dag så jag hinner knappt med. Hon har sten koll på allt, vet precis vart saker och ting ska vara och hur man göra med alla grejer vi har här hemma. Trotts att hon kanske bara sett oss använda dem nån enstaka gång.

Hon äter allt helt själv nu, vill absolut inte bli matad. Övning pågår för fullt på det där att äta med sked och gaffel, bökiga grejer. Dricka ur glas är också nått nytt, vill inte ha nappflaska eller pipmugg längre, det är för barnsligt.

Favoritleksakerna är alla skor, handväskan och halsbandet. Dockor och gunghästen är roliga med. Älskar böcker och att leka med ordlappar. Annars är det mesta små saker som kan läggas i handväskan eller köksredskapen som är roliga.

Hon somnar själv i sin säng nu, bara vi sitter utanför rummet så hon kan se oss. Sover oftast hela natten i sängen också.

Älskar att gå hos dagmamman, och blir jätte arg på onsdagar när dagmamman inte är hemma hos sig utan hemma hos en annan dagmamma så vi måste åka bil dit, det har hon inte riktigt kopplat ännu och blir tvär ilsk när jag packar in vagnen i bilen på morgonen ;-)

såg i går att två små små hörntänder håller på att kika fram i underkäken.
Gör rörelserna till imse vimse och i ett hus i skogens slut. Sjunger ompa ompa på refrängen i apsången.

Är en liten rättare som går och stänger dörrar och sånt hela tiden.

Nya ord:
kaah kaaah och pekar på grodan på tidningen i badrumet
ock-docka
schoo -sko
acka- jacka
iiaa -dricka
kaka -kaka helt klart och tydligt ;-)
kål -skål
kooha - korv
täthe -täcke
biiia -bil

tror att det var det :-)

3 kommentarer:

Åsa sa...

Här övas det också mest hela tiden på att äta med gaffel. Han tycker att det är så roligt och är så glad att han KAN.
Lyx att hon somnar själv och sover hela natten. Helgot sover skitttaskigt nu, men jag tror det beror på at han stuggtänder är på väg upp.

Där vi var de första gångerna såg det inte heller ut så där utan vi hittade en svamp här och en svamp där och fick efter några timmar ihop 600 gram och var så nöjda så med det. Ett tips: parkera längs Arningeleden och gå ca en km in i skogen eller mer. Går du kortare hittar du bara enstaka svampar.

SABiNA sa...

Jag håller med dig fullständigt!! De verkar vara något som vi tjejer får stå ut med, för ligger jag envist kvar i sängen i väntan på att han ska gå upp så är ju jag redan klar vaken... haha. Ska kika runt lite i din blogg, alltid roligt med nya :)

Elin sa...

Vad duktig hon är, kul att läsa :) Jag känner igen mycket i Alva också, man blir förvänad på hur mycket de egentligen kan, de håller verkligen koll på allt som du skriver :) Kram