onsdag 13 juli 2011

vintage säng?

Sitter och kikar på blocket efter en ny spjälsäng till Signe. Den vi har nu är bara lånad och ska lämnas tillbaka innom kort då det kommer en ny liten bebis till familjen Holmström. Känns lite smådumt att köpa en spjälsäng till en snart 14 månaders tjej, men hon måste ju ha det. En vanlig säng skulle hon aldrig ligga still i!

Och så har jag ju vissa krav på inköpet med, vill ju att den ska vara vit och fin, och så ska sidan gå att sänka och ta bort. Dels för att Signe ska kunna ha den längre och dels för att det är lika bra att köpa en bra direkt, så slipper vi köpa ny om det blir syskon nån gång i framtiden.

Men nu babblar jag bara.....
Idag snubblade jag iallafall över en rubrik som löd - Vintage spjälsäng....gick in och kikade och förväntade mig en gammal säng, kanske en sån i metall med runda former, eller nån hemmasnickrad variant från många år tillbaka.....men det jag hittade var en Íkea spjälsäng, deras enklaste vitmålade variant, lite sönder tuggad på sidorna av något barn....det är tydligen vintage det...


Så då är jag vintage jag med, för jag är fortfarande kritvit trotts att det är sommar ute, och Signe bet mig i foten idag så där har jag ett märke nu....

3 kommentarer:

Mya sa...

Haha Ja vintage och retro hittar man lite varstans. Ofta tror man att det är ett skämt ;)

Shabby chic är även det ett välanvänt ord att använda i annonser för att locka köpare.

hoppas ni har en härlig sommar!

Helena sa...

Hehe, skönt att man inte är ensam om att skjuta på saker då:):)

Isa har sovit som en stock hela natten så det gick mer än bra!!:)

Elin sa...

hehe ja det var verkligen inte vad jag kallar vintage ;) Djurparken låter superkul, det var fina bilder du tog därifrån! Vi kommer förhoppningsvis åka till Lyckesele djurpark i helgen ifall allt går enligt planerna, jag är typ lyckligare än Alva över att få fara dit haha..

Sen tänkte jag även höra ifall ni hunnit sätta upp tapeterna från sandbergs? Det blir nog den som får sitta i Alvas rum, Andreas tyckte den var superfin och man måste ju passa på när man är överens hehe.. Dock svårt att se hur rosafärgen kommer att se ut när man har bara ett litet tapetprov, så lägg gärna upp bilder när det är klart!

Kram!