tisdag 29 november 2011

Premiär helg

Helgen som gick var en riktig premiärhelg för Signe och en riktigt trevlig helg för övrig också.
På fredagen hade vi först besök av mormor och sen av Hedvig och lilla Max. På lördagen var det först barnloppis i uppsala (fynden får ni se senare, just nu ligger de i tvätten) sen så var det kalasdax för Ingrid som fyllde 4 år. Signes första kalas! Eller, ja, hon har ju varit på släktkalas och haft kalas själv och så har vi ju haft kalas för mammagruppen också. Men detta var fösta gången Signe var bjuden på kalas för att hon är kompis med någon. (Visserligen var alla barn hos dagmamman bjudna, men ändå)

Själva kalasandet i sig tyckte Signisen mest var konstigt. Alldeles för kaotiskt. Barn som sprang omkring och lät, tårtor och lekar. Nä, tack. mandariner och och ballonger är dock en hitt och med två av den förstnämnda i magen och med det sistnämda i handen traskade vi glatt hem och mötte upp Johanna och Julia som kom hit på tjejkväll. Hömtmat, bus och lite vin och så blev det pyssel lååååååångt in på sena natten (kl 04.30 närmare bestämt) Jisses vad jag har saknat pyssel kvällarna, skönt att få ha en igen, även om Ulrika och Naomi saknades ;-)

På söndagsmorgonen vaknade en överlycklig Signe av att hennes kompis Julia fortfarande var kvar...och det var förresten premiär nr 2. Kompis på övernattning. Gullungarna! De hade så roligt på morgonen :-) Sen bar det av till mamma och lilla jul. Premiär nr 3 var pepparkaksbaket (förra året bakade ju inte Signe) Fast så mycket bakat blev det inte, det mesta av Signes deg hamnade i magen ;-) En massa bus med kusinerna Alrik och Embla hanns också med och så en himla massa "kooooooh" (korv) från lilla julbordet.

En riktigt fullproppad helg med andra ord. Men trevlig :-) Nu ska jag bara hinna adventspynta också, det hanns inte riktigt med bland kalas, pepparkakor och loppis fynd ;-)

Nu ska vi se om jag kan få till ett bildspel också :-)

2 kommentarer:

Åsa sa...

Vad mysigt ni har det. Fullt upp hemma hos er! Trevligt med pysselkvällar.

Svar: Ja, det är ju inte självklart att barnen visar vad de kan på kontrollerna. Helgot var pigg och glad så han var med på noterna och gjorde allt med glatt humör:-)

Fnulan sa...

Vilken fin blogg =) Vad glad jag blev att du skrev så jag kom hit!
Kramen