torsdag 1 september 2011

Inskolning dag 3

Igår var sista dagen jag var med Signe hos dagmamman och det gick väll lite bättre än de andra dagarna. Hon gick in och började leka direkt och hade till och med ett och annat leende till övers för både dagmamman och de andra barnen. Dock så ville hon leka själv, men det är ju inget ovanligt för Signisen. En tur ut till lekparken gick också bra, men hon blev lite väl "revirmarkerande" på en gunga som hon gillar, det var inte alls poppis att nått annat barn lekte på den, även om hon inte ens hade den för tillfället.
Lunchen fick hon lite före de andra barnen för att hon var så hysteriskt trött och hungrig, men sen var hon väldigt svår sövd, somnade tillslut och sov i en och en halv timme. Skönt.

Men när hon vaknade så var hon jätte lessen, vilket hon inte alls brukar vara när hon sovit. Märkligt. Och det höll i sig tills vi gick hem igen.

Sov oroligt i natt gjorde hon också, vaknade och grät flera gånger.
Nu har jag lämnat henne själv för första gången, får se hur det går. Här hemma känns det tyst och tomt iallafall.

1 kommentar:

Åsa sa...

Skönt att det verkar gå bättre och bättre för Signe hos dagmamman. Klart att hon är skeptisk i början, inte konstigt alls ju! Helgot var glad under inskolningen, men när jag började lämna honom där var det illvrål och panik varje morgon, men nu går det kalasbra. Han går in där direkt och vinkar hejdå. Så små barn vänjer sig ju snabbt så det kommer nog gå jättebra för Signe. Skönt att de stora barnen verkar vara så gulliga och måna om henne.