tisdag 20 maj 2008

helgen och måndagen....

I lördags så var vi faktist och handlade.....det låter kanske inte så märkvärdigt...men det är det....iallafall i den här familjen....
För vi åkte till Täby centrum och gick omkring och bara TITTADE om vi skulle hitta nått vi ville ha.... I vanliga fall så ska varje sällsynt shoppingtur föregås av en noga planerad lista på vad vi ska ha, vilka butiker detta kan finnas i och hur lång tid det ska ta....
Iallafall så köpte vi en jacka till erik och ett par nya "söka jobb" skor till mig.
Sen-som om det inte var nog med den härligheten så åkte vi till mio för att köpa vår lampa till vardagsrumet :-D Fast där tröt tålamodet och det blev inget gå och titta alls....utan bara rätt på lampan och så till kassan....ett par snygga ljuslycktor hann jag dock se i ögonvrån....så dem ska jag åka och köpa vid tillfälle ;-)

I söndags så skulle vi på Linns 2-års kalas.....men den lilla stackaren har fått vattkoppor :-( Så det blev inget med det.....
Istället så gjorde vi några tappra försök till att vara duktiga här hemma...Vi skruvade upp två hyllor i vardagsrummet (fast det gjorde ont i hjärtat att borra i min egenhändigt målade vägg) så nu är det bara gardinerna för trappen och en tavla kvar på "att göra i vardagsrumet" listan!!! Sen så av rena farten så fick vi upp tavellisten ovanför sängen, en tavla som jag köpte på gotland för typ 10 000 år sen åkte upp på lilltoan för att muntra upp den lite. (tavlan är egenteligen inte alls min stil, viss den är jättefint målad-men hur tusan tänkte jag när jag köpte en tavla med guldram??? Iallafall så bidra den nu med en viss "utedass" känsla till lilltoan) och så skruvade vi (med vi i alla föregående meningar om skruva, borra och likande så menar jag naturligtvis erik ;-)) fast bokhyllorna i mellanrumet så att vi fick upp lite böcker.....

Duktigt va :-D ;-)

Igår så var jag på interljuv på arlanda, för manpower som skulle hyra ut till incheckningen hos ett flygbolag. Så det var på med biblotekarie dräkten igen, men denna gången med två nya, Spännande inslag- "söka jobb" skorna och det suuuuuper fina halsbandet :-D Och det måste ha gjort susen, för nu ska jag tillbaka i morgon och träffa det där flygbolaget.
På eftermiddagen så for jag hem till Ulrika för vidare avfärd mot Naomi....dock med ett stopp på vägen vid papprika ;-)

På natten sen när jag kom hem (vid 2 tiden och efter att ha irrat runt i stan så vägverket verkar ha stenkoll på när jag är å pysslar och allid, alltid, alltid stänger av essingeleden då men aldrig informerar om det, och efter att ha kört siksak mellan ett rådjur och tre älgar) så hör jag en yrvaken erik fråga om jag kan få in Sigge som är ute. (Sigge är som vår bebis och han får inte vara ute så långa studer i taget och inte på nätterna, så han brukar alltid komma när man ropar) Ute är det +3 grader och svin kallt, och eftersom Sigge är en rätt så bekväm herre så borde han heller inte uppsakatta detta väder. Så jag ger mig ut för att leta reda på honnom....och upptäcker att han sitter ihopkrupen i grannens häck och att en mycket stor och lömsk vildkatt sitter ivägen för honnom......så efter mycket om och men för att få fram den fulingen så sätter jag-klockan 3 på natten iväg efter vildkatten iför leggins, kappa, gula gummistövlar, eriks saab keps, förstora vantar och med skurmoppen i högsta hugg för att jaga bort honnom så att en mycket blöt, tovig och blodig Sigge vågar sig in.....så det var det....nu tror grannarna nog defenitvit att jag är ännu galnare än va de först kunnat tro ;-)


Tavellisten övanför sängen (det ska upp bröllopsfoto på den)

Tavlan inne på lilltoan (den får nog sällskap av fler senare)

Nya lampan i vardagsrumet

Väldigt tomma hyllor i vardagsrumet (det ska ju upp kort och sånt sen)

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Åhh va kul å läsa, även om jag visste allt detta redan! Jäääättefint hemma har ni!!!!

Jag hade gärna varit granne och sett dig iförd den där förklädnaden........hihihihi, jag hade nog tagit ett och annat foto och scrappat dig sen!

Som du ser ( !!!) så sitter jag nu med handen för mitt ansikte och tittar i den nu, ungefär som Snövit.......fast du är mycket bättre på det än jag är!

Du såg inga fina träd på vägen hem igår?? Nähäpp.......då får jag väl lägga upp bilden själv då i min blogg!

Jag har sovit på aftonen här med Melvin så nu är jag pigg och ska scrappa all night long tänkte jag.......fast grejen är ju den att Melvin också är pigg, så jag lär ju knappast få scrappa ifred ändå! Så är det!

KRAMISAR TILL DIG

AnkieG sa...

Hallå där,

Gud vilken snygg tapet, vill ha säger jag högt och tydligt till maken !!!

Kramis

kela sa...

Ulrika: hahaha....jo....det är nog tur att vi INTE bor grannar.....tänk vad du hadde fått scrappa då ;-)näpp....på vägen hem från dig var det bara älgar och rådjur.....tusan va de är stora de där älgarna säger jag bara :-o Som två fladdervantar minst!!!

hum.....du får väll ge M ditt kreditkort och bilnyckel så får du scrappa ifred sen din sjusovare ;-)

ankieg: hej hej :-D Ja...visst är den snygg :-D (varning: jag är fortfarande malligt stolt över att jag satt upp den själv ;-))

kram kram till er bägge två!

kela sa...

pst...ankie....tapeten finns att köpa inne i stan, på vad e det de heter nu...winkvist och blad nånting :-D inte så farligt dyr heler ;-) :-D ;)

Naomi sa...

Åh vad spännande med arlanda! Hoppas på att det är ett riktigt turhalsband det där!
Jättesnygg lampa! Gillar den skarpt.
kram