måndag 11 mars 2013

Randiga magar, sömnlösa nätter och så en pärla i hallen

japp...fortfarande gravid, höggravid nu om man ska tro alla appar som jag samlat på mig.
Är hemma på heltid då fogarna endast tillåter promenader mellan soffan och köket nu, och då på ren viljestyrka. Försöker fördriva dagarna med att pyssla och fixa och dona, så gott det går när man man tror att man ska avlida efter att ha suttit fem minuter på en stol och händerna ständigt domnar bort. Börjar bli lite stressad över allt jag har kvar att göra innan ärtan anländer.
Inte blir det bättre av att jag är trött, tröttare, tröttast hela tiden. Sover så dålig så det känns som jag mest ligger och vrider och vänder på mig på nätterna, det ska kissas, bytas sida för fogarna värker, väcka händerna som sommnat bort och masseras vader som krampar. Och däremellan brottas med Signe som ligger som en blodigel på mig var och var annan natt. Men men...jag klagar inte....eller bara lite iallafall ;-)

magen är radig nu, dels för att den helt enkelt är randig...på längden....bristningar från naveln och som ett bälte ut mot sidorna, tjusigt värre ;-) Men sen också för att jag inte kan ha några av mina vanliga kläder längre....och alla gravidkläder är randiga....på tvären! VARFÖR? Inte för att jag har nått emot radnigt, det är snyggt, om man har rätt kropp för det, eftersom rändena liksom förstorar allt. Dessutom är alla randiga kläder oftast marinblåa....vilket inte är riktigt jag, även om jag tycker att det är snygga. I vanliga fall innehåller min garderob en randig tunika....nu har antalet plagg mer än 5 dubblats...det är randigt, randigt, randigt....Och inte för att jag har nått emot att visa att jag har en bebismage, men den behöver liksom inte förstoras. Det ser redan ut som om jag släpar runt på en badboll modell större utan ränder, men ränder ser det helt knäppt ut. HUr tänkte preggoklädesdesignerarna där?

Föresten så har vi blivit med vagn, den nya pärlan står i hallen och väntar på att nån ska orka gå ut med den. Signe sitter allt som oftast i och tjatar på att få åka. Köpte den förra helgen, fick tag på blocket och nu ska den bara pimpas lite och som sagt var vänta på att ärtan kommer ut så jag orkar gå igen. Signe är iallafall helnöjd (även om hon bröt ihop totalt när jag ska att bebisen skulle åka vagnen också och hon trodde hon skulle bli av med sitt säte, så jag fick montera dit liggdelen också och visa henne att de skulle få plats bägge två, då blev allt frid och fröjd igen) Och hon säger allt som oftast att "nu kan vi hämta bebisen mamma" jo, tackar ja,,,,önskar att det vore så lätt ;-)
Kommer de på postens utlämningsställe då eller?

Lite mer om själva graviditeten finns på min gravidblogg
http://lillahemliga.wordpress.com 

Inga kommentarer: