torsdag 6 september 2012

dagens funderingar

Varför visar de alltid lekplatser med klätterställningar, gungor och sandlådor när de pratar om ensamkommande flykting barn på tv? Jag menar, de ensamkommande flykting barnen är ju allt som oftast 15-16 år, jag förstår varför det heter just ensamkommande flykting barn (eftersom man enligt lag är just barn fram tills man blir myndig, även om jag inte vet en enda 15 åring som skulle kalla sig själv för barn. De tycker ju allt som oftast snarare att de är mer vuxna och mogna än vilken 30 åring som helst ;-)) Ensamkommande flykting barn låter ju dessutom betydligt snällare och mer ömmande än ensamkommande flykting ungdomar.
Any way.....alla vet ju att det handlar om, oftast, killar i mitten av tonåren, vad de än heter på byråkrat språket. Det måste ju finnas nån annan bild att visa än just lekplaster.  För allvarligt....hur många 15 åringar hänger på lekplatser? Iallafall inte på dagtid som bilderna visar (kanske på kvällen, för att dricka folköl och hångla lite, men de har de ju inte med i inslagen) Ungdomsgårdar? Mopeder? fotbollsplaner? Spelhallar? Biografer? Inte vet jag.

Varför ser "bebisen" på duplo kartongen så konstig ut? Varför är han helt flint?  Jag menar, de flesta barn har ju hår, dessutom så brukar ju barn som är nästan lika stora som sina föräldrar knappast räknas som bebisar längre, och därmed borde de ju ha hår. Inte heller ser "bebisen" ut att vara den "tuffa" typen som rakat av sig allt hår för att se grym ut. Tycker mest den ser läbbig ut jag.....

Och varför har "bebin" vantar på sig fast det uppenbarligen är mitt i sommaren och både mamman och pappan går i linne och korta shorts?

1 kommentar:

Fnulan sa...

`Sötnos, jag gillar dina funderingar!! Du är klok!!!
Kramen