torsdag 24 maj 2012

det där med barnkläder..hur gör ni?

Signe har...låt mig säga....en hel del kläder *harkel harkel...kanske ganska så mycket kläder*
Hon hade med all säkerhet haft minst dubbelt så mycket om jag bara hade haft råd, för det finns ju så mycket fint att köpa och det är ju mycket roligare att köpa kläder till nån som passar i nästan vad helst man sätter på henne än till mig själv som snarare aldrig passar i nått ;-)

I vilket fall, när kläderna är urvuxna så sorterar jag dem, en del åker iväg från huset (slängs/ges bort/säljs) men ganska så mycket åker ner i spara lådorna. Det som jag inte gillat/tyckt varit opraktiskt behåller jag inte, ganska så enkelt. Om jag inte gillade det nu så lär jag ju inte börja gilla dem sen.
Sen så finns det massa basplagg, tex. enfärgade bodys, mjukisbyxor mm, de är ju praktiska och bra och ganska så tråkiga att köpa. de sparar jag för ev. framtida bruk. Bra....

Men så kommer vi till de där andra kläderna, de där roliga och fina plaggen. De sparar jag så klart, men kommer jag någonsin att använda dem igen? Låt säga att vi skaffar/får ett barn till...och att det är en tjej och född i ungefär samma årstid (man har ju inte så himla stor nytta av en kortärmad soldräkt i storlek 56 i december eller en extrafodrad fleece overall i storlek 74 i juli)  kommer jag då att sätta på henne samma kläder som Signe haft? Visst, lite nya plagg vill man ju så klart köpa, men de där lådorna som jag har. är inte de för mycket Signe över dem?

Hur tänker ni andra? Ska man spara alla och kanske använda, ska man spara de absoluta favoriterna som man tror att barnet kanske vill ha sen och göra sig av med de andra? Tänkte städa i ordning i förrådet och har lite beslutsångest ;-)

Här kommer några favoriter från år 2010-2011 (märk väl...NÅGRA favoriter ;-))1. Blommig klänning, Kappahl, 2. randig body, Lindex 3.Prickig bodysuite från england 4. bodysuite med ugglor från ej sikke lej 5. prinsesstårtebody, lindex 6. prickig bodysuite, Fix 7. randig body, Åhlens 8. Berry cute, köpt på en lite affär i Key west 9. ank body, baby gboosh 10. prickig klänning, h&m 11. mumin dress, Lindex, 12. bodysuite med elefanter, Gkås 13. prickig body, carters, kofta Gkås, 14: body med luftballonger, name it 15: klänning, carters 16: body, carters
 1. randig body, name it, 2. body fårn lindex 3.blommig klänning, Pop 4. pyjamas, Lindex, 5. fjärilsklänning me&i 6. jeans klänning, sarah 7. hängselbyxor, Lindex, 8. blommig klänning, John rocha 9. pyjamas, köpt på debenhams 10. tröja med möss, köpt på debenhams 11: klänning och hatt, köpta på debenhams 12. kofta, kappahl 13: tröja med grodor från du&jag klubben 14. rådjursklänning, köp på syfestivalen, 15. tshirt köpt i Skottland, 16: tshirt köpt på gran canaria, byxor från kappahl 17. klänning från UnderbaraJ 18. uggleklänning köpt på syfetivalen 19. pyjamas fårn lindex 20: tshirt från Lindex


5 kommentarer:

Sol sa...

Jag sparade i stort sett allt efter Storebror. Men gjorde som du med de modeller jag inte gillade! De kommer man ju precis som du säger inte använda igen. Sen lånade jag ut en del till min syster som fick barn tre år efter mig. Där fick vi sen tillbaka det som fortfarande var i bra skick. Sen fick vi en del som hon i sin tur haft till tvillingarna. Jag har köpt en del nytt till Lillebror. Såklart! Det finns ju mycket fint! :-) Men särskilt ytterkläder har varit superbra att ha kvar. De här basgrejerna har varit bra att ha när Lillebror började på förskolan. Då vill man ju inte använda de nya fina kläderna kanske.

Så min slutsats: spar och sälj/ge bort sen när ni är klara med barnaskaran! :-)

Kram

Livmodern sa...

Vi har en jättevind så där har vi lagt alla urvuxna kläder sorterade i påsar (typ: byxor 62/68, tröjor 74/80). Jättebra nu när lillasyster kom!

Vi har köpt lite nytt och fått en hel del till henne ändå. Trodde jag skulle shoppa mer, men ärligt talat, man hinner/orkar inte ge sig iväg med två barn och shoppa barnkläder! Möjligtvis lite på nätet i så fall. Så det är verkligen guld värt att ha kvar allt.

Även om barnen födda olika tider på året så kan det vara saker som passar ändå. Barnen kan ju vara olika stora också! Majken 4 månader är precis lika stor som siri 6 månader...

Så jag tycker att ni ska spara allt om ni har plats. Vi kommer göra oss av med allt som Majken vuxit ur nu, för vi ska inte ha fler barn.

kela sa...

Gud va skönt att ha en stor vind...vi har urdåligt med förvaring här så allt måste övervägas noga innan det åker in i vårat ytte pytte lilla förråd! Vi kan göra en vind dock, men det ligger inte först på att göra listan :-/

Anonym sa...

Hej! Jag har inte kommenterat innan, men läst dig ett tag - det är så roligt att få följa er! Vi har köpt en del till vår tös, men fått massor både nytt och gammalt - allt fint! Jag har hitintills sparat allt som fungerar och inte är utslitet - precis som du. Och för att få plats med det som sparas har jag köpt såna "suga-ur-luften"-förvaringar = tar mindre plats = kan spara mer i vår lägenhet... Bästa förvaringen hittills är en variant som är en "suga-ur-luften-påse" som sitter i en väska (jag tror jag köpte den på ClasOhlson)- då blir det bra stapelform istället för de halkiga plastpåsarna. Jag vill ha kvar så mycket som möjligt tills vi är "klara" med barn (hoppas på minst två till, men får se om det blir så...). Lycka till!

kela sa...

anonym: Vad roligt att du gillar min blogg :-) Och tack för tipset om de där "suga ur luften" väskorna, De ska jag kika på nästa gång jag kommer till CO. Jag har haft några såna där påsar (modell större) men tyckt de varit krångliga att stapla som du säger. :-)