måndag 23 april 2012

Signe 23 månader

Här om dagen passerade Signe 23 månaders sträcket och alldeles straxt är det dax att sluta räkna hennes ålder i månader. Just nu är det pratet som utvecklas mest, nya ord/meningar varje dag känns det som. Bestämd har hon också blivit...eller det har hon varit hela tiden, men nu är det än värre ;-)
Hon ska under inga omständigheter ha haklapp längre och helst skulle hon sitta på vanlig stol också när vi äter, men där säger vi stopp. Hon når inte riktigt  upp till bordet då och det blir mer lek än äta. Fast bygeln på tripp trapp stolen har hon sluppit nu.

Det roligaste att leka med just nu är dockorna, katten, läsa böcker, pussel, rita, lägga pärlor och vara ute. Hon älskar att gunga och skulle lätt kunna sitta en hel dag i gungan om man bara orkade putta på så länge.

Hon går och sjunger på lilla snigel hela tiden, "ata deej ata deej" låter det i ett, fast hon har även kommit på att man kan använda de orden för att få sin vilja fram. Ata deej säger hon och puttar på oss eller på det som är i vägen när hon ska fram. Miiin har också kommit nu, jag är inte så förtjust i just det, men det tillhör väll utvecklingen att allt är "mitt" och det ska "nos och puttas och ha sig"
igne älv -signe själv - hon kan allt själv och man får absolut inte hjälpa om hon inte ber om det själv.
vakna mamma vakna- låter det varje morgon nu (dvs. när det inte är jag som måste väcka henne)
bapp- napp
be-beh bapp -bebisnapp, hon har hittat en av sina gamla bebisnappar och det är jätte roligt att gå runt med den och vara bebis.
umpa-rumpa säger hon när hon vill byta blöja


Hon gillar att hjälpa till, eller ja, helst vill hon ta över det man sysslar med, ata deej säger hon och puttar bort mig från diskhon/spisen/tvättmaskinen osv
Hon vill gärna hänga med de stora barnen hos dagmamman och vill kunna allt de kan. Hon blir sällan lessen när hon inte klarar det utan snarare frustrerad och arg och skriker och gråter för det. Man skulle kunna säga att hon är rätt så tuff helt enkelt. Hon har börjat leka mer med andra barn också, jätte skoj att se när man lämnar henne på morgonen och hon börjar leka med de andra, inte bara med leksakerna.


Inga kommentarer: