söndag 1 april 2012

Effektivt preventivmedel

Jag har länge funderat på försäkringskassans 21 månaders regel.
(för er som inte är småbarnsföräldrar, försäkringskasseexperter eller bor i Sverige så är är det så att man behåller sin föräldrarpenning från första barnet till andra ledigheten med om man blir gravid innan första barnet är 21 månader)

Varför det är så har jag inte kunnat begripa -tidigare-varför just 21 månader? varför inte 18, 20 eller 24? Eller ännu senare? Är gränsen satt efter nått slags vetenskapligt test? Där just den åldersskillnaden har visat sig vara det mest optimala? Eller är det satt efter att de flesta föräldrar vill ha så pass tätt mellan barnen? Eller hur har de tänkt egentligen?

Nu vet jag! Det är så att regeringen/föräkringskassan/alla kostymklädda gubbar (och gummor) som bestämmer vill ha en befolkningstillväxt här i landet. De vill inte att föräldrarna ska hinna tänka om och tänka till helt enkelt. Och då är 21 månaders sträcket perfekt. Där hemma har man en gosig liten unge, som börjar klara sig själv lite grann, men fortfarande är helt underbart söt....visst tusan vill man ha en till!!! Så blir man gravid och allt är klappat och klart och då....PANG... slår två års trotset till!!! Jippie....men....man är ju redan på gång med lilla syster/lille bror så det är liksom för sent att ångra sig nu.

För om man inte gått på 21-månaders grejen och sen upplever det här....då tänker man till både en och två gånger innan man ens tänker tanken på en till vill jag lova!

Signe är väldens underbaraste unge, jag älskar henne över allt annat.....men hon är också världens bästa preventivmedel just nu vill jag lova....

3 kommentarer:

Fnulan sa...

HAhah du är så söt som socker!!!!

Lattemamman sa...

Det är 20 månader mellan Gabbe och Ebba och den åldersskillnaden är INTE optimal kan jag intyga! ;-)

Livmodern sa...

Haha, ja, jag bryter ihop varje dag här hemma!