måndag 2 januari 2012

2011 -månad för månad

Januari: Vi var till Eksjö på kalas, vi hade besök av kusin Lessa och lilla Lyra. Vi åkte på stor 30-års fest i Gävle. Signe fick en till kusin, Embla. Det var en massa föräldrarfikor, promenader och annat "mamma" mys. Den första lilla tanden dök upp i Signes mun och hon börjar åla sig fram. I slutet av månaden var vi en sväng till åland och gick på dop och så hann Signe med att få svinkoppor med.
Februari: Signe drar sig upp till stående. Vi besöker dagmamman där Signe ska börja till hösten. Och så åker vi på en veckas semester till Gran canaria med min farmor och farfar och faster med familj.

Mars: Mormor fyller 70 år och det är kalas i dagarna tre för henne. Kusinbesök igen, alltid trevligt. Jag har Me&I träff och det är melodifestval middag i vanlig ordning. Jag och Johanna går på tv-inspelning och åker in till Djurgården och fotar lite. Signe lär sig vinka och klappa händerna. I slutet av mars så är det dax för kyrkans mysiga dopfest för alla barn som döpt under förra året.
April: Kusin Embla döps. Mammaligan åker på en vansinnig tripp till Ullared och jag och Signe åker en sväng till Åland. Vi njuter av det härliga vårvädret och promenerar och fikar med kompisar. Signe släpper med bägge händerna och står korta stunder. Den sista april är det möhippa för Jossa. Maj: Vi fortsätter vår fika och kalas orgie ;-) Vi går på museum och åker till 4H gårdar som Signe tycker är väldigt spännande nu. Det är så fint väder ute att vi kan plocka ut Signes badbalja på baksidan och det är en stor hit. Vi åker på en minisemster till underbart vackra skottland och går på Jossa och Martins bröllop. Signe fyller 1 år och så klart firas hon i dagarna tre med en massa gott och roliga presenter.
Juni: Vi byter till "stor" bilbarnstol och åker till parkens zoo. Signe tar sina första steg mellan mig och Erik. Vi gör utflykter till stan och träffar en massa vänner. Midsommar firas i Gnesta med goda vänner. Det är fint väder och riktigt varmt ute och det badas flitigt både i badbaljan på baksidan och på olika badplatser. Juli: Fortsätter sommaren med bad och utflykter. Jag flyr mammavardagen lite och träffar vänner i stan och har en riktigt mysig vinkväll. Maken går på semester och vi börjar med att besöka hans syster i Eksjö och gå på Borås djurpark innan vi tar båten över till åland för att testa hur det är att bo 3 personer på 15 kvm i 15 dagar ;-) Signe börjar gå på riktigt, väldigt praktiskt på en liten båt och hala klippor.
Augusti: Avslutar båtsemestern. jag och Signe njuter av de sista hemmadagarna med utflykter, bad och en massa skoj. Mammaligan börjar med våra tätt återkommande, och mycket trevliga, vinkvällar :-) Jag går på mitt livs första föräldramöte och så fyller jag 30. Så det är dax att inse att jag är vuxen nu. Sista veckan i augusti är det inskolning för Signe.
September: Inskolningen fortsätter och går som smort. Signe älskar sin dagmamma. Hon och jag (Signe alltså, inte dagmamman) åker över till Åland och går på kusinens 30 års fest. Jag jobbar min första dag på nästan 1 och ett halvt år. Signe får höstblåsor. Vi hinner också med att gå på en bröllopsfest.Oktober: Börjar jobba på riktigt och får känna på hur det är att pussla ihop vardagslivet som småbarnsförälder. Vi hinner ändå med en del skoj jag och lillan. Bland annat går vi på underbara barn mässan.November: Syfestivalen är en av höjdpunkterna och vi åker på en "höstresa" till Örebro med våra vänner. Signe blir ett och ett halvt år och börjar mer och mer bli en liten tjej och ingen "bebis" längre. Julen närmar sig och vi bakar pepparkakor och annat som hör till.
December: Fullt ös hela månaden med dop, julförberedande, julmarknader, luciafriande, 40 års kalas, pyssel och julklapps shoppande. Julen firas här hemma med mamma, mormor och bror med familj. Det är julmat, paket och tomte för hela slanten och barnen har jätte skoj. Nyåret firas hos goda vänner.

1 kommentar:

Fnulan sa...

VAD FINT!!! Men du glömde berätta om vårt möte i bloggisfären =)
PUSS FINA