söndag 25 december 2011

Jul 2011

Den kom trotts allt stress i år också....julen.
Och vet ni...vi hann klart allt i år innan gästerna kom! (allt som kunde göras klart vill säga) Helt otroligt! Vi hann till och med upp till granen på kvällen den 23:e för lite glögg med grannarna.

Julafton smygbörjade med att Signe fick en ny pyjamas innan läggning på fredagen. Sen kokades, stektes, rullades och garnerades det för fulla muggar i köket fram tills 2 tiden på natten. På julaftons morgon var det tomtegröt och sista julstöket i vanlig ordning innan jag och Signe åkte och hämtade gammelmormor i Täby. På vägen hem bestämde sig bilen för att ta jullov och startade en egen liten julbrasa i motorn...tur att det är några lediga dagar nu så den hinner repa sig ;-)

Straxt efter hemkomsen dök mamma och bror med familj upp (Och Signe deklarerade tydligt att hon absolut inte tänkte sova nån lunch denna dag!) Sen var det full fart hela dagen ;-) Jullunchen med alldeles för mycket mat avnjöts i vanlig ordning och sen lyckades vi få in kalle anka på svt play och våran externa hårddisk fick agera tv (då våran lilla "reserv tv" gett upp också dagen innan jul) Och sen kom tomten, det var väldigt spännande och en väldigt snäll tomte hade vi med, för ingen av barnen blev rädd för "honnom" trotts att de alla är så små :-) Tvärt om var de väldigt medvetna om att det fanns nått spännande i den där säcken ;-)

Så blev det julklappsinferno utan dess like ;-) Signe var mycket nöjd över sina julklappar tror jag (och tackar för de, då hon valt den ena själv under en härligt charmig timme på toys´n rus ;-)) "iiiih iiih jaaaaa" (pippi jaaaaa), "oh.....ocka ack ack" (åh docka tack tack-med överglad röst och följt av en lååååång kram till dockan) och "ohohohohoh" var nog de mest minnesvärda komentarerna.....och inte illa att slänga in en fler ordsmening sådär på julafton heller! Och mina julklappar var inte så illa de heller kan jag lova ;-)

Signe fick: två dockor, en dockvagn, en stapeluggla, en klänning, 4 böcker, ritblock, pennor och sax. Staoel kuber, en cd spelare, en box med 6 pippi filmer och lite duplo. Tror att det var allt, annars får nån vänlig givare förlåta min virriga hjärna ;-) Själv fick jag en bok, en tillbringare, ett nyckelskåp, ett par vantar, ett stativ och en fjärrutlösare till kameran :-)

Efter paketöppnandes så blev det mer julmat och ris ala malta, godis, nötter och allt möjligt i ofantliga mängder medans barnen röjde runt bland klappar och papper.

En riktigt riktigt trevlig jul!

På juldagen så var vi uppe i ottan, men inte för att gå i julottan som sig bör utan att för första gången i livet besöka en mellandagsrea vid öppning. Jag tycke nog att vi kunde åka dit kring lunch men erik skulle pormt dit tills det öppnade kl 08 (galet!)
Och galet mycket folk var det där redan då :-o 220 personer före oss i kön!!! Och säkert lika många bakom....hel knasigt...har folk inget annat för sig ;-) Vi fick iallafall tag i en tv och efter 8 månaders mini tv med 3 kanaler och en ståltråd som håller in knapparna så har vi nu en sådäringa stor modern sak.

Sen har vi mest gjort absolut ingenting. Skruvat upp lite saker, ätit ännu mer mat, lekt med nya leksakerna, ätit lite till och ja....ni fattar ;-)

Här kommer lite bilder från julen (orkar inte bråka med bildspel nu så ni får stå ut med en bild kavalkad här!)Kusinbus Signe och Alrik lekte med varandra på riktigt för första gången Kalle anka mys framför våran dator ;-)

Inga kommentarer: