fredag 15 april 2011

Ullared tur och retur på 24 timmar

I torsdags så for jag och delar av mammagänget till Ullared och shoppade över dagen.
Och oj som vi shoppade.....
och shoppade och shoppade....

Det hela började på onsdagen då jag kom i säng först vid 22 tiden. Och sen låg jag och vred och vände mig och hade lite jobbkänsla över det hela (som när man skulle upp sådär okristligt tidigt och fara till jobbet) och som en liten härlig bonus så hade nog Signe jobbångest hon med för hon låg och vände och vred sig tills hon på nått märkligt sätt lyckas vända och vrida sig upp till min säng ;-)

01:30 ringde väckarklockan och 02.05 blev jag upphämtad av Katarina, Malin och Cindy och så for vi och hämtade upp Johanna och begav oss söder ut.
Det gick super bra.....i ungefär 20 minuter, sen tog det stop. Vägen var avstängd och trotts att vi satt 5 stockholmsboende tjejer i samma bil (eller kanske tack vara det?) så lyckades vi på nått vänster köra vilse och hamna på sightseeing i Solna. Efter nån timme så var vi tillbaka där allt började och vägen var fortfarande avstängd. Så då blev det en sväng in i stan med (inte illa att hänga i stan en onsdagsnatt sådär ;-)) sen, när vi väl lyckades ta oss fram till E4:an igen så var det avstängt där med, lite mer sightseeing och tillslut så hittade vi ut ur söderorterna vid slagsta och rullade äntligen på mot målet.

Så, 2 timmar efter att vi startat så hade vi kommit en fjärdedel av det vi trodde vi skulle ha hunnit vid det laget och så upptäcker vi att värmen i bilen slutat fungera! Resten av resan ner så satt vi allihop och hackade tänder.....det måste ha varit typ 5 grader i bilen och ingen av oss kände längre sina tår :-o Vi var till och med tvungna att stanna och köpa sån där äcklig varm choklad gjord på vatten bara för att vi inte skulle hacka ut tänderna ur munnen på oss.....

vid 8 tiden var vi framme vid Gkås, tog våra vagnar och bufflade oss in i varuhuset tillsammans med alla tanter...
Sen shoppade vi, och shoppade och shoppade....vagnarna dignade av grejer (mestadels barnsaker) och det var ett himla projekt att trycka ner allt så att man kunde lasta i mera. Lite snabb lunch och fika och mer shopping. Vi shoppade faktiskt så mycket så att vi tappade bort cindy ;-) Efter 10 timmar på varuhuset så var det dax att plocka ur vagnarna lite, sortera, gå igenom, ha lite ångest, undra hur man tänkte när man stoppade ner den där prylen? och inse att man faktiskt vill ha precis allt man stoppat ner i vagnen men att man måste sortera bort typ hälften och lite till för annars så kommer man få stå i restaurangköket och diska tills de bär ut en på en bår, övertäckt med en gul gkåsfilt för 19,95:-

Betalade, slängde ur ytterligare 2 grejer vid kassan när siffrorna började slå i taket (inte taket i en vanlig Svensson villa heller, utan snarare i en lyxvilla i Djursholm) och fick lagom med ångest när jag knappade in min kod i betaldosan ;-) sen var det dax att packa...4 gigantiska påsar blev det till slut :-o Tröck in allas shoppingpåsar i bilen (tur att vi tappat bort Cindy, för hon hade inte fått plats ;-)) och begav oss norr ut igen.

Det gick super bra, i ungefär en halvtimme.....sen gick det inte alls kan man säga. Som tur var hittade vi en mack med en öppen verkstad (och det är inte illa jobbat på den smålänska (????) landsbygden sent en torsdagskväll kan jag lova) Och efter lite fix och trix så fungerade bilen hjälpligt igen (fast den behövde lite tillsyn nu och då under resans gång ;-)) och vi fortsatte vår färd hemåt. och denna gången med värme i bilen.....väldigt mycket värme för att vara ärlig....33 grader plus. Kan lugnt säga att våra ny inköpta fleece filtar aldrig kom till användning ;-)

Och så, tillslut, efter en skrattattack utan dess like på Max i Jönköping, lite vilse körning och en natt sightseeing i Stockholm igen så kom vi äntligen hem, vid straxt efter 2 på natten.....(och 24 timmar i vaket tillstånd) 06.00 slog Signe upp sina blå och ville leka.....*snark*

Lite kläd inköp till Signe kommer här, köpte ju en massa annat med så klart, men några grejer är presenter och resten har jag inte hunnit/orkat fota ;-)

1 kommentar:

Vendeltid sa...

Kul med Ullaredsshopping! Men du, de brukar ha GPS:er där till bra pris... Bara ett tips till nästa gång så kanske ni slipper all nattlig sightseeing.. ;)