tisdag 3 augusti 2010

Sova 16 timmar?????

Haha....måste vara ett skämt!
Enligt de flesta böcker/internet sidor om bebisar och sömn så sover en 2 månaders bebis ca 16 timmar om dygnet...

hahaha....

Inte min bebis.....
Har vi tur (och hon inte är övertrött, för då sover hon inte alls) så sover hon 5-6 timmar på natten...(får hon bara somna hos mig så sover hon dessutom i spjälsängen sen, LYX!!!!)
har jag ännu mera tur så somnar hon om i 1-1 1/2 timme när hon ätit första gången på morgonen...
Då har vi 7 timmars sömn.
På dagarna sover hon oftast kanske 10-20 min åt gången, 2-3 gånger....det blir en timme till..
Min bebis sover alltså ca 8 timmar per dygn. Det är hälften av vad en 2 månaders bebis sägs sova,,,,
Och därför kära vänner, därför hinner jag inte blogga så mycket ;-)

Men hon är snäll, helt underbar så jag ska inte klaga.(kan man säga att en bebis är snäll???) Det är inte så att hon skriker jämt och ständigt, det är inte så. Men hon vill vara i famnen, eller vara aktiverad. Det finns ju så mycket att se!!! Tycker inte att det är speciellt jobbigt med bebis (det får jag väll äta upp snart) men visst, ibland skulle jag vilja hinna med mera på dagarna....till exempel blogga lite eller nått ;-) Lägga upp de där bilderna jag lovat er, beställa bilder....gå in i scrapprummet eller äta lite i lugn och ro. Men jag klagar inte, om några år vill hon väll inte ens se mig, och då kan jag göra allt det där hundra gånger om :-D Men just nu snusar jag bebis mest hela dagarna....Men jag undrar ändå om någon har en bebis som sover 16 timmar per dag? Hur känns det????

Nu har hon sovit i 8 minuter...så nu vaknar hon snart ;-)

spjälsängs premiär.....

4 kommentarer:

Sol sa...

Tack tack!

Storebror var heller aldrig i närheten av att sova de där 16 timmarna. Han skrek dygnet runt i tre månader istället....
Lillebror sover mer, men har också ont i magen. Fast inte alls lika mycket som storebror. Lillebror vill mest bråka och skrika under nätterna, såklart! Det är lite jobbigt när man känner att man skulle vara så mycket bättre mamma om man bara fick sova några timmar i sträck. Men jag tänker heller inte klaga. Vi har två underbara prinsar!

Så jag förstår absolut att du inte hinner blogga. Inte direkt högprioriterat när man får tio minuter över. Då känns det en aningens viktigare att hinna få i sig något att äta! :-)

Vendeltid sa...

Jodå, Vemund har nog sovit sina 16 timmar när han var pyttebebis, men jag kan trösta dig med att man inte hinner med speciellt mycket mer för det. Vad liten och söt hon är där uppe i hörnet av sängen! Kram, Madeleine (Birka-Carros syrra!)

Sara c sa...

Jag har haft båda delarna...två av barnen sov nästan jämt. den tredje hon var vaken dygnet runt sov bara när hon låg på mig eller i famnen på mig (ingen annan dög) den sista han var mitt emellan. Så det är sååå olika, Men en sak kan jag säga...hon växer och förändras med tiden...njut av henne som "snäll". ;-) Kraaaaaaaaaaaaam

Malin sa...

Alfred sov ofta och mycket, alla andra sa alltid; sover han jämt? Kanske nån enstaka gång han sov 16 timm/dygn, men knappast jämt! SÅ jag har nog upplevt det med det hör till vanligheterna. Passa på och vila du med den lilla stund hon sover...

kram