onsdag 27 januari 2010

Lite nytt....och gammalt....

Ny färg på bloggen som ni ser. Lessnade på den gammla och tänkte att jag skulle uppdatera den lite nu när jag försöket komma igång med bloggandet igen. Fast hur man får sånna där fina, egen designade bloggar begriper jag mig inte på för tillfället, så ni får hålla till godo med denna så länge ;-)

Tänkte uppdatera med lite bilder och så. Men det känns som om jag är utsatt för något slags psykiskt påfrestande exprement när jag använder denna dator...och för att inte tala om kameran :-o
Så, ganska så suddiga bilder på layouter, kök och lilla bebben bjuder jag på. Ni får dem i en klarare variant sen när jag kan använda min egen dator och min bra kamera igen.
(tänk att jag emellanåt kommer på mig själv med att fundera på om casio kameran verkligen var så dålig trotts allt, döm själva så får ni se ;-) Den kan inte ens ta klara bilder på stilla motiv i dagsljus....)


Scrapprelaterat
Först då, eftersom bloggen trotts allt heter Kelascrappar: Lite LO´s :-)
Detta är typ det jag lyckats skarpa ihop det senaste halvåret tror jag. Minus lite kort som inte är i min ägo längre ;-) Men det börjar bli bättre, ju mer saker vi får ner i köket, ju lättare blir det att faktist hitta till scrapphörnan här på övervåningen ;-)







Köksrelaterat
Nej, det är inte färdigt ännu, men det är på gång. Och det fungerar nu....och vi har till och med hunnit skräpa ner det rätt så rejält ser jag nu när jag kollar på bilderna jag ska slänga in :-o Men orkar inte ta nya, så håll till godo!
Kvar att göra är loungen som nu är förvaring för allehanda skräp.
Fönsterbrädor, lite golvlitser, klinkers i hallen, och garderob + förvaring i hallen.
Och så det där småsakerna som handukshängare och gardiner å sånt då, men det kommer sen ;-)


Gravidrelaterat
Så, en väldigt suddig bild på våran lilla bebbe. Lite trist att jag inte får in den på riktigt, för den är vädligt skarp egenteligen. Och h*n är välldigt söt, tycker jag ;-) fast jag är ju inte den mest partiska personen i den här frågan så :-D haha

I måndags så var vi till barnmorskan igen. Lite kontroller och klämma på magen och allt såg bra ut. Så skulle vi då få höra på hjärtljuden då. Det stora DETET med detta besök. Visst hörde vi lite, lite, ungefär som om h*n varit på andra sidan jorden och vi lysnade härifrån. Inte som om h*n ligger bara några centimeter in i magen. Men ett himmla liv var det iallafall. För så fort barnmorkan kom i närheten med avlysningsmaniken så flyttade sig bebben. Det var som ett mindre maratonlopp där inne. Så det vi hörde var typ "swoch" när vattnet flyttades runt. Änn hit, änn dit. Efter en bra stund var vi tvungna att ge upp. Den lilla där inne visade ganska så klart vad h*n tyckte om att bli störd. Och som att påvisa det lite extra så fick jag, och erik, oss en riktigt rejäl spark på kvällen sen.

Annars så flyter allt på som det ska. Men en sak kan jag inte begripa....
Ok att magen växer och det är livat där inne, ok att man är hungrig som en gris hela tiden,ok att jag tillbringar mer tid på toan än i sängen varje natt då bebben använder blåsan som boxningsboll och ok att brösten ser ut som jag vet inte vad för de har ju ändå en uppgift att fylla om några månader. Men vad tusan har VADERNA med detta att göra???? Varför har jag börjat vakna varje natt med en sån fryktansvärd kramp i vaderna? Där ligger det ju ingen bebis? Men nä då, varje natt vid 4 tiden så känns det som om nån håller på å kapar av benen på mig med en rostig gammal såg. Så jag måste skrika på Erik så han måste vakna å masserna mina ben innan jag dör....Varför? Nån som har ett vettigt svar på den?

27 kommentarer:

fante sa...

Krampande vader är inte kul :-( Se till att du dricker tillräckligt. Använd stödstrumpor. Ät extra magnesium (kolla med BM först för säkerhets skull).

Köket blir ju hur fint som helst :-D

Marilinn sa...

Jag har en stor pillerburk i mitt rum som hjälper skitbra mot kramper i benen! :D

kela sa...

Fante: Nä, verkligen inte skoj :-( Det gör ju såååå ont ju :-( Har stödstrumpr när jag jobbar, kanske får börja med det hemma ochså nu då. Ska kolla det där med magnesiumet! Ja, visst blir det fint :-D Allt bra med dig då?

Marilinn: låter lite läskigt ;-) Ska nig inte stoppa i mig så mycket piller hit och dit jag ;-)

fante sa...

Jodå, allt bra här. Men jag ser framemot tre timmar sammanhängande sömn igen. Börjar väl vara någon månad sedan senast nu igen ...

kela sa...

Fante: urs vad jobbigt :-( Vill hon inte sova lillan?

fante sa...

Jo, på dagen ;-) Och då kan inte jag p.g.a. fasadrenoveringen ... Och så är ju storebror hemma 50 % av vardagarna också :-)

Sara C sa...

Åhhh va roligt att få kika in hos er. Köket blir ju jättefint och bloggen med ;-)
Kramp brukar bero på vätskebrist, jag brukar ligga med benen lite högre än huvudet...svårt men det hjälpte mig. Annars drick mer vatten (och gå mer på toan)
kraaaaaaaaaam

Lattemamman sa...

Vad duktig du är på att scrappa *suckar av beundran* :-). Vill jättegärna hänga med på nån av era scrapkvällar nån gång...

Anonym sa...

Ååå va fint ert kök blir! Riktigt avis ju! :-)
Kramp i vaderna är rätt vnaligt som gravidsymtom. Min mamma var drabbad konstant i 3 graviditeter. Hon belv rekomenderad att fylla på med salt och vätska. Typ inte salt som så, utan saltig mat, kaviar tex. Vätksa och salt. Hoppas det ger med sig.
Ananrs så hoppas jag att allt rä bra med och magen!!
kram Malin T

kela sa...

Fante: aha, hon är sån...jobbigt! Hoppas att hon fattar snart att det är roligare att vara vaken på dan och sova på natten :-)

Sara: Jag tror inte det är fysiskt möjligt att gå mer på toan än vad jag gör ;-) haha, försöker dricka varje gång jag gått upp på natten, men ska testa det där med benen högt ochså!

Carro: det ska vi väll försöka ordna :-) Nått måste vi ju lyckas ses snart! Blir enklare sen när jag inte jobbar skift hela tiden ochså!

Malin: tack så mycket :-) Smörgåsgurka är det tillräckligt salt tror du? Hoppas med att det ger med sig snart, jobbigt att vakna varje natt av det :-(

AnkieG sa...

Rackarns va fint köket blir...
Använd strumporna hemma oxå, annars kanske du kommer att se ut som jag gjorde och du måste dricka jääättteemyckeet.

Kram

kela sa...

Ankie: nu såg jag ju inte dig...men rycktet gick ju ;-) Så jag springer och sätter på mig strumporna omedelbums :-D ;-)

Veronica sa...

Åhhh fina fina magen fina fina Sigge och fina fina köket.
Älskar din lo med fötterna i sanden, underbar färg på blommorna Love it.
Kraaaam

kela sa...

Veronica. Tack så mycket :-)
Vi ses på torsdag :-D

kram kram

Sol sa...

Oj, här har man inte tittat in på ett tag och har då missat den stora nyheten! Stort GRATTIS till liten i magen! :-)

Sara sa...

Nu är det dax för uppdatering...;-)
Du har fått något i min blogg.
Tusen kramar

kela sa...

Sol: tack så mycket :-) Ja, här händer det grejer :-) haha...Allt bra med dig?

Sara: kilar till din blogg och kikar :-D

JEN sa...

Hihi, nämen vad TREVLIGT med en blivande mamma! GRATTIS! Liiite sent ;-) Du, jag skrattade så jag dog när jag läste beskrivningen om hur det känns i vaderna mitt i natten - så har jag också haft det en period, och jäklar vad ont det gör! Igår fick jag veta av min nya barnmorska att det hänger ihop med järnbrist!! Så se till att kolla ditt järnvärde vid nästa check, och börja äta Niferex innan sängen, åtminstone varannan dag! Mitt värde var nere på "dåligt" och nu när det vänt uppåt har kramperna försvunnit! Ha det så gott! *kram*

Lessa sa...

Hej kela! Oj så tjusigt köket blev, JÄTTEFINT! Hoppas krampen försvinner snart så du får sova! Vi måste komma och hälsa på något. Tänkte ev åka över till ert land och handla lite snart. Kanske kan man komma över någon dag när du är ledig?! Kram på er

Sol sa...

Jodå, allt bra här förutom illamående! Du får ta och titta in i min blogg för anledningen! ;-)

Anonym sa...

Kramperna kan bero på kalcium- eller järnbrist. Kalcium brukar kännas mer krampartade och järnbrist mer som myrkrypningar.

JEN sa...

Hihi, hej igen! Det är dags SNART för min del.... bara några veckor kvar nu, och så har jag fått för mig att åka iväg på scrapträff en hel helg - mormor är INTE glad *fniss* Äh... jag börjar få lite panik dock, vi håller på att tokrenovera och vi är långt ifrån klara... jaja. En liten sängplats ska man väl kunna åstadkomma ;-) Ha det gott! *kram*
Nejmen nu måste jag ju in till Sol och seeeeeeee vad som står påååååå!

Sol sa...

Tack tack!
Jag vågar knappt skriva det, men jag tror illamåendet kan vara på väg bort. Har mått mycket bättre de två senaste dagarna. Har precis gått in i vecka 19 och vecka 18 ska ju vara en sån där gräns för illamåendet precis som vecka 12. Så jag hoppas på det! :-) När har du bf?

Sol sa...

Bf 18:e juli enligt rul, men 11:e juli enligt bm. Så vi får se när det blir! :-)

Sol sa...

Jo, det gör de ju antagligen. Men jag känner att jag gärna har kvar det första datumet också! :-)
Jobbar du heltid nu?

Anonym sa...

Hej Kela!
Usch vad vi inte är bra på å höras nuförtiden! Eller rättare sagt jag att ringa dig :(

Men du verkar få massa goda råd om dina vader!

Kan INTE låta bli att skratta!

Jag ringer dig i morgon och hoppas på tur!

KRAMISAR från

Huddinge Sjukhus stamgäst

Anonym sa...

Glömde faktiskt bort att säga:

Jävlar i lådan va fint köket blir!!!!!! Sådär lagom stort också, hahahahahahaha!

/ Huddinge Sjukhus